Inspirert av rekrutteringsstillinger
Sykepleierne Jatta Kokkonen og Juliane Lohse har fått det som plommen i egget på intensiven i Tromsø.
– Det var kjærligheten som dro meg hit, selvfølgelig, smiler Juliane Lohse.
Ideell mulighet
Hun hadde et ønske om å ta videreutdanning som intensivsykepleier ved UiT fra sist nyttår. Men språktesten ble ikke godkjent i tide. Dermed kom utlysningen av rekrutteringsstillingene ved intensiven som bestilt.
– Det passet veldig bra. I Tyskland må man vente i flere år på eventuell videreutdanning. Nå ble jeg oppfordret om å søke en rekrutteringsstilling etter å ha vært innom oppvåkningen og nyre/gastro på UNN tidligere, sier Juliane.
Jatta Kokkonen er oppvokst med snø og kulde i Nord-Finland. Dermed meldte lengselen til nord seg raskt etter en periode ved Stavanger Universitetssykehus. Dit dro hun etter tre år som sykepleier ved sykehjemmet Lyngstunet i Lyngen.
– Jeg var veldig fornøyd da denne muligheten dukket opp. Og det har vært midt i blinken for min del. Mottakelsen ved intensiven har vært flott, sier Kokkonen.
Trygt og lærerikt
Rekrutteringsstillingen ved intensiven i Breivika er etablert som et tilbud til de som ønsker ekstra erfaring og en smak på hva jobben som intensivsykepleier innebærer før videreutdanning. Åtte personer er nå ansatt, fem på intensiven og tre på oppvåkningen.
Gjennom engasjementet, som er fullt lønnet, forplikter de seg til å starte på videreutdanningen innen utgangen av 2016.
– Dette er en fin ordning, der vi de tre første månedene er under opplæringen og følger en av de faste ansatte på avdelingen. Det skaper trygghet for oss, og gir mye lærdom. Arbeidsmiljøet er veldig bra, og det er stor kunnskap blant de ansatte, sier Jatta og Juliane.
Begge har nå lært seg godt norsk, og er glad for å få muligheten i et nytt land.
– Jeg har stor respekt for helsesystemet i Norge. Sammenlignet med Tyskland er det flere ansatte, og det gir et godt tilbud til pasientene. Det skaper også mer trygghet for den jobben vi skal gjøre, fastslår Juliane Lohse.
– Det meste er bedre tilrettelagt her i Norge. Det er også mer fleksibilitet i turnusordninger, og jobbene er bedre betalt, avslutter Jatta Kokkonen.
Ved UNN jobber det for øvrig personer fra totalt rundt 60 land. Flest kommer fra Sverige, men også nasjoner som Kamerun, Costa Rica, New Zealand og Eritrea er representert.
Nyhetsbrev
Få tilsendt nyhetsbrev for Pingvinavisa første dag i hver måned.