Kjent fjes i ny rolle

Ap-politiker, samfunnsdebattant og advokat: Ragni Løkholm Ramberg (37) har markert seg i mange ulike roller. 1. mars tiltrådte hun som ny leder for eiendomsavdelinga ved UNN.

– Hva gjorde at du søkte denne jobben?

Ragni Løkholm Ramberg tiltrådte som leder for eiendomsavdelinga 1. mars. Foto: Solveig Jacobsen

– Det var i hovedsak to ting: Den faglige utfordringen ved å få jobbe med eiendomsutvikling og -forvaltning, og UNNs viktige samfunnsoppdrag. Eiendom er et felt og en avdeling i sterk utvikling. Det er andre krav til bygg nå enn før, og en helt annen oppmerksomhet rundt både potensiale, kostnad og bærekraftig bruk. Det syns jeg er spennende. Så er det jo det med samfunnsnytte – å jobbe for et større gode – det appellerer til meg. Jeg kjente at «der vil jeg jobbe»!

Unike muligheter

UNNs betydning som samfunnsaktør og premissgiver er noe den tidligere politikeren er opptatt av.

– Det er ikke vanskelig i 2021 å se verdien av et solid helsevesen, og UNN har en helt spesiell rolle i nord. Det at vi er et universitetssykehus og Nord-Norges største arbeidsplass, det fører med seg veldig mange muligheter. Og stort ansvar. Det vi gjør og beslutter her, påvirker hele landsdelen. Det er utrolig mange pasienter, pårørende og arbeidstakere som stoler på at vi er der og gjør en god jobb.

Store oppgaver og små forbedringer

Eiendomsavdelingen ved Drifts- og eiendomssenteret i UNN har hovedansvar for utvikling og forvaltning av eiendom, oppfølging av kontrakter, leieavtaler, vedlikehold og mye annet. Slike store oppgaver vil selvsagt kreve mye av Rambergs kapasitet. Hun er likevel opptatt av å ikke miste de mindre prosjektene av syne.

– Det er fort gjort at de store «lokomotivene» tar all oppmerksomhet, men jeg tror det er viktig å også huske de små prosjektene som gjør ting bedre, raskere og hyggeligere. Det kan for eksempel være å plante trær utenfor eller gjøre det hyggeligere i kontorlandskapet. Tiltak for arbeidsmiljøet er undervurdert, og ofte vanskelig å sette av tid til. Jeg skal plotte det inn i kalenderen mens jeg fortsatt er fersk, ler hun.

Vennlig, tydelig og tilstede

Ramberg har aldri tidligere jobbet i offentlig virksomhet, og ser de store, kanskje litt «trauste» strukturene i UNN med nytt blikk:

– Som fersk inn fra politikk og privat sektor er jeg imponert over alle systemer, avtaler og ordninger som sikrer prosessene i det offentlige. Dialogavtale, styringshjul, kontinuerlig forbedring… ting er veldig på stell her og man føler seg trygg og godt ivaretatt.

– Hvordan er du som leder?
– Jeg prøver å være vennlig, tydelig og tilstede, og er opptatt av å se folk. Og så har jeg stor forståelse for at man kan trenge avspasering når det er godt vær og skiføre!

Skiføre er neppe et tilfeldig eksempel, men kommer rett fra hjertet. Ramberg er nemlig selv en lidenskapelig skigåer.

– Jeg er ikke noe fartsfantom altså, vi snakker ikke kondomdress! Men jeg er veldig glad i å gå på ski. Det er nok det nærmeste jeg kommer en hobby.

LES OM FLERE nyansettelser ved UNN her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.