Klare for innsats

16 nye leger er nå i gang med turnusen på sykehuset i Tromsø.

Forrige uke var de fullt opptatt med introduksjonsuka for nye turnusleger. Hver dag hadde de mellom seks og åtte timer undervisning, blant annet på Ferdighets- og simuleringssenteret, der erfarne leger repeterte alt fra gipsing, sying av åpne sår, og setting av kanyler i blodårene. Men nå bærer det rett ut i arbeidsdagen på UNN.

Store forventninger

– Vi har både hørt og sett mye som vi kommer borti allerede første uka, og det har vært en fin innføring i hvordan ting gjøres her på UNN. Dessuten har det vært en god anledning til å få samlet alle turnuslegene og bli bedre kjent med hverandre før det braker løs.

Det forteller Erlend Einarson, 32-åringen fra Oslo som har tatt medisinutdanninga i byen Szeged i Ungarn. Det neste halvåret skal han jobbe på hjertemedisin i Breivika, før han skal ha kirurgisk turnus utover høsten.

– Jeg forventer å lære mye om hjertemedisin og er veldig godt fornøyd med å ha kommet meg til den avdelinga. Hjertet og sirkulasjonssystemet i kroppen er veldig viktig å kjenne godt til, uansett hvilken spesialisering man tar videre. Men jeg håper jeg får tid til å se på andre avdelinger også, avslutter han.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.