Kristin Furu Grøtting trives i isbjørnens rike, og kan som ny driftsleder ønske velkommen til Longyearbyen sykehus. Foto: Privat

Kristin hjemme i «Vakkerlandet»

Kristin Furu Grøtting (60) er ny driftsleder ved UNN Longyearbyen. Hun har lang fartstid i nord, og brenner både for sykehuset, folket og naturen på Svalbard – eller «Vakkerlandet», som hun kaller det.

Kristin Furu Grøtting, driftsleder UNN Longyearbyen
En aktiv og engasjert svalbardianer gleder seg over mulighetene til å gi alt for UNN Longyearbyen. Foto: Privat
Grøtting er opprinnelig fra Elverum, og utdannet manuellterapeut (spesialisering innen fysioterapi). Hun overtok stillingen 1. januar 2022 etter Bente Brataas.

– Å tørre å søke denne jobben er kanskje det skumleste jeg har gjort. Men jeg er motivert av at Longyearbyen sykehus er en fantastisk arbeidsplass, og Svalbard et fantastisk sted. Det er flott å få lov å prøve noe nytt og være med å påvirke, sier hun.

Kristins nordnorske reise startet med to år ved Hammerfest sykehus. Deretter jobbet hun åtte år ved Institutt for manuellterapi i Tromsø, før hun i 1996 startet som manuellterapeut ved Longyearbyen sykehus. Der har hun vært siden.

Kjenner lokalsamfunnet

60-åringen har ikke hatt lederstilling i sykehuset tidligere, men har lang fartstid fra ledende roller i lokalpolitikken på Svalbard, blant annet som leder av oppvekst- og kulturutvalget.

– Jeg trives med å ta beslutninger, og er vant til å skulle mene noe om ting i offentligheten. I tillegg er jeg godt kjent med Longyearbyen sykehus og de spesielle bestemmelsene som gjelder her. Jeg er opptatt av at sykehuset skal ha et godt rykte, levere gode tjenester, og at de som jobber her er dedikerte og vil jobbe her.

– Det er ingen liten utfordring å gå inn i denne jobben midt i en pandemi. Hva tenker du om det?

– Vi må bare forholde oss til situasjonen og håndtere det som kommer. Som leder på et så lite sted er det også viktig å gå foran med et godt eksempel. Slurver jeg med munnbindet eller andre smittevernregler, legges det merke til. Alt blir veldig synlig på godt og vondt – heldigvis mer på godt enn vondt, sier Grøtting.

Mange interesser

På fritida er den nye lederen aktivt involvert i det meste som skjer på Svalbard: Korsang, revy, jakt og fiske, turliv og politikk.

– Jeg er hjemme her, og kaller Svalbard for «Vakkerlandet», siden det er det vakreste. Blir du bitt av basillen, er løpet kjørt – og jeg er vel definitivt bitt for lengst, smiler hun.

LES OGSÅ:

Kontorsjefen som fikser alt!

Et sykehus til tjeneste i internasjonalt farvann

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.