Anett Brynjulfsen dekker til en av undersøkelsesstolene på poliklinikken for kvinnehelse med det nye benkepapiret som viser seg langt billigere i bruk enn det tidligere. Foto: Per-Christian Johansen

Kuttet kostnader ved en tilfeldighet

Anett Brynjulfsen dekker til en av undersøkelsesstolene på poliklinikken for kvinnehelse med det nye benkepapiret som viser seg langt billigere i bruk enn det tidligere. Foto: Per-Christian Johansen

Med nye stoler og undersøkelsesbenker for gynekologiske undersøkelser, passet ikke det opprinnelige benkepapiret lenger. Erstatningen viser seg nå betydelig billigere.

Poliklinikken for kvinnehelse- og kirurgi flyttet inn i nye fine lokaler, med nytt utstyr, i A-fløya sist høst. Nå har de funnet en kostnad som kan reduseres i fremtiden.

Her er noen av de ansatte ved poliklinikken for kvinnehelse og kirurgi, der de har funnet ut at det gamle benkepapiret - som holdes av Anett Brynjulfsen - kan erstattes av et nytt som er langt billigere i bruk. Fra venstre: Anett Brynjulfsen, Gry Hege Thorheim, Camilla Inderberg og Lill Wenche Jensen. Foto: Per-Christian Johansen

– Det var tilfeldig at vi oppdaget det. De gamle rullene med benkepapir til undersøkelsesstoler og benker passet ikke lenger. Dermed måtte vi finne noe annet. Og nå har vi regnet ut at vi sparer minst 20.000 kroner i året på dette, sier Anett Brynjulfsen ved poliklinikken.

Mange bekker små…

Innsparingen står godt i stil med budskapet fra konstituert direktør Marit Lind forrige måned. Hun har oppfordret alle i UNN til å «snu hver en krone» for å se om det er mulig å kutte kostnader.

– Det er sikkert mange andre som bruker denne type utstyr, eller noe annet, og ikke har tenkt over kostnadene. De bare viderefører og bestiller på gammel vane. Kanskje kan de tenke seg om en ekstra gang når de ser vårt eksempel, sier Anett Brynjulfsen.

Det var ved forsyningsavdelinga på sykehuset at hun fikk hjelp til både å finne en annen type benkepapir, samt regnet ut prisforskjellen.

Billigere – og bedre

– Vi håper dette er en erfaring som andre ved UNN kan lære av. Og best av alt til vår bruk; det nye benkepapiret er større og beskytter stoler og benker bedre, avslutter Anett Brynjulfsen.

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.