KVAM-prisen til felles sengepost ved UNN Narvik

Målbevisst arbeid med pasientsikkerhetsarbeid gjennom hele 2015 sørget for at felles medisinsk/kirurgisk sengepost ved UNN Narvik fikk årets KVAM-pris.

Felles medisinsk/kirurgisk sengepost ved UNN Narvik mottok årets KVAM-pris i forrige uke. Her representert ved Hilde Schrøder (fra venstre), Gry Luneborg og Jose Casanovas. Foto: Per-Christian Johansen
Direktør Tor Ingebrigtsen delte ut prisen i forbindelse med direktørens halvårlige møte i Narvik nylig. Det til glede for de ansatte på sengeposten.

– Det er jo artig at vårt arbeid også i Narvik blir sett og lagt merke til, Vi er liksom ikke like mye i sentrum som ved UNN i Tromsø. Så det er godt å bli satt pris på, sier Gry Luneborg, fagutviklingssykepleier ved sengeposten.

Sammen med øvrige ansatte var de tidlig i gang med å fokusere på pasientsikkerhetsarbeidet på den nye felles sengeposten. Blant annet gjennom daglige tavlemøter der statistikk på eksempelvis trykksår og fallskader oppdateres fortløpende.

– Vi har et dedikert personale som bidrar til å holde vanene i gang. Det er fort gjort må ramle ut med alt annet som er å gjøre, men har fått økt fokus på pasientsikkerhetsarbeid. Likevel er det ikke alltid det er nok hender eller utstyr til å nå målene som er satt, legger Luneborg til.

Hun skulle gjerne sett at de eksempelvis hadde bedre tilgang til luftmadrasser, som vil bidra til å redusere antall trykksår ytterligere.

– Det er viktig at det brukes penger på tiltak som kommer pasientene til gode, og kanskje kan vi bruke pengene for KVAM-prisen til dette, slutter Gry Luneborg.

Prisen de ble tildelt er på 25.000 kroner.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.