- Velkommen til frivillighet ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Nina Moe-Nilssen er på plass som sykehusets første frivillighetskoordinator. Foto: Per-Christian Johansen

Hun skal lede UNNs satsing på frivillighet

- Velkommen til frivillighet ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Nina Moe-Nilssen er på plass som sykehusets første frivillighetskoordinator. Foto: Per-Christian Johansen

Nina Moe-Nilssen (48) er ansatt som UNNs første frivillighetskoordinator. Nå ønsker den blide bergenseren velkommen til frivillighetsinnsats ved sykehuset.

Nina Moe-Nilssen er frivillighetskoordinator ved UNN, som foreløpig har rettet dette tilbudet mot sykehuset i Breivika. Foto: Per-Christian Johansen
I dag har Moe-Nilssen sin første arbeidsdag ved UNN i Breivika. Med bakgrunn fra blant annet 12 år i Norges Røde Kors, er hun godt kjent med frivillighetsarbeid.

Nå skal hun bygge opp en tjeneste for frivillighet ved Universitetssykehuset Nord-Norge, der frivillighet så langt primært har rettet seg mot Vardesenteret. Det drives i et samarbeid mellom Kreftforeningen og UNN.

– Da jeg så utlysningsteksten til stillingen tenkte jeg med en gang at det hørtes spennende ut. Hvordan vil det være å drive med frivillighet i et sykehus? Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Jeg har mange idéer og det blir spennende å se hva som kan la seg gjennomføre, sier Nina Moe-Nilssen.

Mange muligheter

Hun mener frivillighet kan brukes til mye, og er et viktig supplement i mange organisasjoner. Hvordan det vil se ut i UNN om eksempelvis tre år, er samtidig for tidlig å si. Veien må gå seg til underveis.

– Frivillighet gir mange muligheter og er en nyttig ressurs. Samtidig vil det være begrensninger. Min største utfordring er at jeg ikke kjenner en så stor organisasjon som UNN godt fra før. Det blir nok mange knapper å trykke på i starten for å bli skikkelig kjent med sykehuset, legger hun til.

Erfaringen fra Røde Kors tror hun blir nyttig å ha med seg. De 10 siste årene har hun vært ansatt ved Tromsø-kontoret. Nordover kom hun etter to års innsats for Røde Kors i Akershus.

I Tromsø har hun jobbet mye med integrering av flyktninger, i tillegg til Røde Kors besøkstjeneste, visitor (samtalepartner) i Tromsø fengsel, leksehjelp for barn og ungdom, samt hatt oppgaver knyttet til organisasjon og planlegging

– Jeg har jobbet mye med mennesker, og trives med det. Det er viktig at folk har det bra, og menneskekontakt er viktig. I UNN er helsepersonell ofte travelt opptatt, og pasienter får mye tid for seg selv. Da kan det være nyttig å ha noen å prate med eller gjøre ting sammen med, gjerne på tvers av avdelinger og uavhengig av diagnose, sier Moe-Nilssen.

Frivillighetsstrategi

I forkant er det utarbeidet en egen frivillighetsstrategi ved sykehuset. Den danner grunnlaget for oppdraget til den nyansatte koordinatoren. Kommunikasjonssjef Hilde-Annie Pettersen var med på å utarbeide strategien, og leder også kommunikasjons- og kulturavdelingen som Nina Moe-Nilssen skal tilhøre.

– Frivillighetsstrategien baner vei for å utvikle samspillet mellom frivillig sektor, næringsliv, enkeltpersoner og oss i UNN slik at pasienter og pårørende kan tilbys det lille ekstra når de er hos oss.  Jeg ser frem til at UNN gjennom den nye frivillighetskoordinatoren kan sette strategien ut i livet og bygge opp et tilbud til pasienter som blir et supplement til helsehjelpen de får i UNN, sier Pettersen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Å få jobbe med et helt nytt prosjekt, er interessant og spennende, avslutter 48-åringen fra Bergen som i bunnen har med seg hovedfag i samfunnsgeografi fra universitetet i Trondheim.

Ønsker du å komme i kontakt med UNNs frivillighetskoordinator? Ta kontakt på e-post: nina.moe-nilssen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.