Løper for en god helse

Med Team Lunge på ryggen, og Universitetssykehuset Nord-Norge på brystet, skal denne gjengen løpe Holmenkollstafetten kommende helg. (Oppdatert: Nå kan du sjekke resultatet)

”Vårens vakreste eventyr” er løpsfesten i hovedstaden kjent som. I år bidrar 15 løpsentusiaster fra lungeavdelingen på UNN i Breivika blant flere tusen lag i Holmenkollstafetten. Det vil si, tre av deltakerne på laget er ikke tilknyttet lungeavdelingen.

Så er spørsmålet hvor mye luft UNN-gjengen selv har i lungene til gjennomføringen av de 15 etappene lørdag ettermiddag? Den totale distansen som skal tilbakelegges er knapt 19 kilometer.

– Hehe, ja si det. Vi har jo trent litt løping, og en del av oss har blant annet deltatt i Tromsøkarusellen, sier Gunnhild Drevland.

– Vi tenkte det ville være gøy å delta, samtidig som det kan være et forebyggende tiltak med tanke på sykefravær på jobben. Vi ønsker å oppfordre folk til å være aktive. Og så er det sosialt også, sier Drevland og Rita Storli.

Mixklasse med flest jenter

Laget skal delta i klassen for mixlag med flertall av jenter. Tre menn er også med, blant annet Ronny Mendoza. Han har fått sjarmøretappen inn til målpassering på ærverdige Bislett stadion. De best trente på laget har fått de lengste eller tyngste etappene. Startetappen skal Pernille Laurseng stå for.

– Vi har ikke satt noe konkret mål med tanke på tid og eventuell plassering. Det viktigste blir å komme i mål på best mulig vis, sier UNN-gjengen.

Totalt deltar i overkant av 1.000 lag i klassen mixlag med flertall av jenter. På Team Lunge fra UNN er deltakerne i aldersgruppen 20-45 år.

I tillegg til de åtte på bildet, er følgende med: Erlend Nytrø, Morten Johannessen, Audhild Selseng, Gøril Heide, Minda Hoel, Helle-Karin Hanssen, Solveig Lillevik.

Hvordan gikk det så med Team Lunge? Resultatlistene viser en 913. plass av totalt 1.053 lag i klassen. Sluttiden ble 1.37,18. I løpet fikk de også intern konkurranse. Røntgenavdelingen ved UNN var nemlig representert med laget «Ut på fraktur». De løp på solide 1.21,24 og ble nummer 267 i klassen. Deltok gjorde også laget UNN HF-Sikkerhetspsykiatri. De kom i mål på tiden 1.23,26. Det holdt til en 381. plass.

 

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.