Med hjerte for pasientene

12. mai var ikke bare den internasjonale sykepleierdagen for Wigdis Figenschow. Det var også dagen da hun ble hedret med medalje for lang og tro tjeneste. Usedvanlig lang faktisk.

69-åringen har nemlig jobbet 41 år i full stilling ved anestesiavdelinga på sykehuset i Tromsø. Og da hun ble pensjonist i 2012 ga hun seg ikke med det men tok ekstravakter i enda to år til, før hun ga seg i fjor.

Dermed kan hun skilte med 43 år i pasientenes tjeneste i Tromsø og hele 51 år i helsevesenet totalt, ettersom hun jobbet åtte år ved en fødeklinikk i Trondheim før hun flyttet til Tromsø. Det står det respekt av.

Utenom det vanlige

Wigdis’ nærmeste leder Ulla Normann er full av godord om den nylig pensjonerte anestesisykepleieren, som er tydelig savnet som kollega i Breivika.

– Wigdis har jobbet ved anestesiavdelinga helt siden høsten 1971. Hun er ei utrolig flott dame som er ærekjær og veldig flink med pasientene. Hun brydde seg utenom det vanlige, og fortsatt er hun rett som det er innom med kake til pasientene.

Har mer å gi

Hovedpersonen selv, som blant annet har tatt imot tusenvis av dagkirurgiske pasienter siden 1991, synes det er stor stas med litt heder. Og selv om hun nå nyter å kunne sove så lenge hun vil, hente avisa og nyte morgenkaffen, så er hun på langt nær ferdig med å være til hjelp for sine medmennesker.

– Det er veldig fint og hyggelig med en oppmerksomhet etter 51 år i helsevesenet. Nå har jeg etter hvert tenkt å melde meg som frivillig i Røde Kors. Jeg liker jo å treffe folk, avrunder hun.

Les mer om Medaljen for lang og tro tjeneste

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.