Mer ansvar inspirerer Pia

29 år gammel er tobarnsmamma Pia Helen Hotti Simensen topp motivert til å lede sengeposten for pasienter med fordøyelses- eller nyresykdom.

Stillingen som seksjonsleder tiltrådte hun 1. august, men siden 2018 har hun – som assisterende seksjonspleier – også vært konstituert som leder for den aktive sengeposten ved UNN Tromsø.

Pia Helen Hotti Simensen er ny leder ved seksjon fordøyelse og nyre sengepost, UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen

– Jeg har – med unntak av noen korte perioder – vært her siden jeg var ferdig utdannet som sykepleier i 2014. Når døren som seksjonsleder åpnet seg, ønsket jeg å bruke engasjementet mitt på å videreutvikle en sengepost jeg har et varmt hjerte for, sier Hotti Simensen, tromsøjente oppvokst i Ramfjord.

Ekstra lederutdanning

Den nye permanente arbeidstittelen gir et ekstra ansvar for staben som teller 26 faste medarbeidere, vikarer og ekstrahjelper. Det inspirerer Pia Helen.

– Det er en fin sengepost som har fått til mye bra, og jeg vet jeg har gode medarbeidere rundt meg, sier hun.

I løpet av høsten skal 29-åringen også i gang med en toårig master i helseledelse ved Nord universitet.

– Det håper jeg skal bidra til personlig utvikling og tilføre avdelingen noe nytt. Jeg er ydmyk for å ha fått denne muligheten av ledelsen ved Medisinsk klinikk, sier den ferske seksjonslederen.

LES OGSÅ: Kine er ny avdelingsleder

Hektiske tider

Med ny jobb, mer utdanning, to ivrige barn på fem og snart halvannet år – samt en mann fra Alta som er ivrig sportsfisker – blir hverdagen ekstra hektisk fremover. Men det gjør ikke den ferske seksjonslederen motløs.

– Jeg liker at det skjer noe, og tilstedeværelse og tilgjengelighet er viktig for meg både på jobb og i fritiden. Vi er en familie som er mye ute på tur, både sommer og vinter. Og sønnen vår har akkurat startet med fotball. Så det blir nok hektisk også fremover, sier Pia Helen Hotti Simensen.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.