Disse ansatte ved kreftavdelingen UNN Tromsø kan glede seg over et nyoppusset pasientkjøkken. Inne på det nyoppussede pasientkjøkkenet er det også hengt opp en minneplate om Fredrik Staves minnefond som har finansiert det nye tilbudet. Fra venstre: Heidi Albrigtsen (kreftsykepleier), Liss-Eva Strandmo (kontorleder), Berit Sletten (avdelingssykepleier) og Torhild Fosse (kostvertleder). Foto: Per-Christian Johansen

Minnefond sikrer kreftpasienter bedre ernæringstilbud

Disse ansatte ved kreftavdelingen UNN Tromsø kan glede seg over et nyoppusset pasientkjøkken. Inne på det nyoppussede pasientkjøkkenet er det også hengt opp en minneplate om Fredrik Staves minnefond som har finansiert det nye tilbudet. Fra venstre: Heidi Albrigtsen (kreftsykepleier), Liss-Eva Strandmo (kontorleder), Berit Sletten (avdelingssykepleier) og Torhild Fosse (kostvertleder). Foto: Per-Christian Johansen

Nå kan kreftpasienter i behandling ved UNN Tromsø nyte godt av nye kjøkkenfasiliteter og et bedre ernæringstilbud.

Kostvert Mithan Higraff viser frem noen av de fargerike og innbydende smoothievariantene som tilbys pasientene ved kreftsengeposten. Foto: Per-Christian Johansen
Kreftsykepleier Heidi Albrigtsen viser frem noe av tilbudet som pasienter kan forsyne seg av i det nye kjøleskapet på kreftavdelingen UNN Tromsø. Foto: Per-Christian Johansen
Det sørger midler fra Fredrik Staves minnefond for. Drøyt 160.000 kroner er benyttet til å pusse opp omgivelsene i pasientkjøkkenet på kreftavdelingen.

Også tidligere har penger fra minnefondet bidratt til å lyse opp i hverdagen til kreftpasienter.

– Vi har vært med å utforme og bestemt innholdet på det nye pasientkjøkkenet, og synes resultatet ble kjempebra, sier kontorleder Liss-Eva Strandmo ved kreftavdelinga UNN Tromsø.

Sunnt og innbydende

De søkte minnefondet om midler tidligere i år, og oppussingen er gjennomført av ansatte ved teknisk avdeling ved UNN. Blant det som ble prioritert, var det visuelle inntrykket, blant annet et nytt kjøleskap med innsyn i front.

Det skal bidra til at pasientene lettere skal se og få tilgang til sunne og lette mellommåltider i en ellers krevende hverdag. Et bredt utvalg med energirike drikker, oppskjært frukt og fargerike smoothier av bær er blant det som tilbys.

– Vi har jobbet med ernæringstiltak som en del av pasientsikkerhetskampanjen siden 2017, og har videreutviklet dette i det nye tilbudet til pasientene. Vi har vært rundt for å lære av andre, og har etablert et tett samarbeid mellom kjøkkenet på UNN og våre kostverter, sier avdelingssykepleier Berit Sletten.

Økning i forbruk

– Målet har vært å legge til rette for små innbydende retter som er god på smak, og på den korte tiden det nye kjøkkenet har vært i bruk har vi merket en økning i forbruket. Det er godt mottatt av pasientene våre, legger kostvertleder Torhild Fosse til.

Fredrik Staves minnefond ble etablert etter at den livsglade gutten fra Andenes som døde av kreft for 11 år siden. I etterkant har familien gitt ut bok med utgangspunkt i Fredriks egen blogg. Inntektene har, sammen med en årlig romjulsturnering i fotball og flere minnegaver, lagt grunnlaget for minnefondet. Det er de 11 siste årene samlet inn over 1 million kroner til kreftsyk ungdom ved UNN via minnefondet. Årets turnering spilles på Andenes 28. og 29. desember.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Din e-post: