bilder stråleavdelingen

Minnefondet etter Fredrik Stave sørger for en hyggeligere hverdag for andre kreftpasienter ved UNN. Nå sist gjennom flotte og store naturbilder på stråleavdelingen. Her står foreldrene til Fredrik Stave, Geir (til høyre) og Tordis Stave sammen med fotograf Lars Espen Langhaug. Til venstre avdelingsleder Tone Nordøy ved kreftavdelingen. Foto: Per-Christian Johansen

Minnefond skaper trivsel for strålepasienter

bilder stråleavdelingen
Minnefondet etter Fredrik Stave sørger for en hyggeligere hverdag for andre kreftpasienter ved UNN. Nå sist gjennom flotte og store naturbilder på stråleavdelingen. Her står foreldrene til Fredrik Stave, Geir (til høyre) og Tordis Stave sammen med fotograf Lars Espen Langhaug. Til venstre avdelingsleder Tone Nordøy ved kreftavdelingen. Foto: Per-Christian Johansen

Geir og Tordis Stave mistet sin yngste sønn i kreft. Nå bidrar Fredrik Staves minnefond til en lettere hverdag for andre pasienter med alvorlige diagnoser.

Avdelingsleder Tone Nordøy roste familien Stave for dere initiativ gjennom Fredrik Staves minnefond. Foto: Per-Christian Johansen
Fredrik Stave fra Andøya gikk bort som følge av kreft i 2008. Siden har familien gitt ut bok med utgangspunkt i den livsglade guttens egen blogg, skrevet blant annet under oppholdet på UNN. Inntektene har, sammen med en årlig romjulsturnering i fotball, lagt grunnlaget for minnefondet.

Fredrik var selv en ivrig deltaker og arrangør av fotballturneringen hjemme på Andøya, sist gang i 2007.

Flotte naturbilder

Nå benyttes penger fra fondet til å lette hverdagen til andre pasienter med alvorlige diagnoser som må oppholde seg på UNN i lengre perioder. Blant annet de rundt 80 personene som daglig er innom stråleavdelingen. Der kan de oppleve fire gedigne naturbilder fra Tromsø-området, tatt av fotograf Lars Petter Langhaug.

Bildene er ferdigstilt og montert i en størrelse av 2,5×6 meter den siste tiden, og kunne offisielt presenteres for familien Styve og de første pasientene sist uke.

– Det ble kjempebra. Vi håper de vil være til glede for pasienter som bruker stråleavdelingen daglig. Både unge og gamle fra alle de tre nordligste fylkene, sier Geir og Tordis Stave.

Mye penger

naturbilder
Her er ett av de totalt fire naturbildene fra Tromsø-området som er foreviget av fotograf Lars Espen Langhaug, og som nå pryder gangene inn til strålerommene ved UNN Breivika. Foto: Per-Christian Johansen
Til sammen er det de siste årene samlet inn mange hundre tusen kroner gjennom fondet. I tillegg til boksalg og fotballturnering, gis det gaver med jevne mellomrom. Blant annet har russen på Andøya engasjert seg med titusenvis av kroner.

For øyeblikket står det knapt 400.000 kroner disponibelt for tiltak som jevnlig planlegges i samarbeid med kreftavdelingen ved UNN.

– Fondet er benyttet til flere tiltak, og bidrar forhåpentligvis til å lette en ellers tøff hverdag for  andre pasienter, legger familien Stave til.

I Fredriks ånd

Ved kreftavdelingen husker de fortsatt godt Fredrik Stave, og setter stor pris på familiens engasjement for å hjelpe andre pasienter.

– Fredrik var opptatt av at de rundt han hadde det bra, for at han selv skulle ha det godt. Det er her Fredriks fond kommer inn. Pengene familien samler inn gjør det mulig å hente barn, kjærester eller venner av pasienter til sykehuset. Å se pasienter vise sin takknemlighet er helt spesielt, forklarer de ansatte ved kreft- og stråleavdelingen.

Avdelingsleder Tone Nordøy ved kreftavdelingen satte stor pris på å møte familien igjen i forbindelse med presentasjonen av veggfotografiene som nå er montert på veggene inn til fire av strålerommene ved UNN Breivika. Hun poengterer at minnefondet primært benyttes til tiltak for unge pasienter og pårørende.

– Det er flott at vi kan benytte fondet etter Fredrik til denne type tiltak. Vi husker Fredrik godt fra hans opphold her, og også bloggen hans som dannet grunnlaget for boken om hans sykdom. Bildene her er blitt kjempefine, og skaper en flott ramme for pasientene som benytter stråleavdelingen, forklarer Nordøy.

– Bildene er fantastisk fine, stemmer Geir og Tordis Stave i.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.