Ali Ashournia har funnet seg godt til rette som ny gynekolog ved UNN Narvik. Foto: Per-Christian Johansen

Nå ser det lyst ut for føden i Narvik

Ali Ashournia har funnet seg godt til rette som ny gynekolog ved UNN Narvik. Foto: Per-Christian Johansen

Etter mange års rekrutteringstørke av gynekologer til UNN Narvik, begynner brikkene nå å falle på plass. Det sørger blant andre Ali Ashournia (55) og Johanna Andersson (37) for som nyansatte det siste halvåret.

Med masse erfaring håper Ali Ashournia å bidra til faglig utvikling og god kvalitet i arbeidet som gynekolog ved UNN Narvik. Foto: Per-Christian Johansen
Like før jul ble det klart at den iranskfødte dansken Ali Ashournia sa ja til jobb i Narvik. Til Danmark kom han i 1985 sammen med sin familie, og har siden tatt legeutdanning i Danmark (Odense) og spesialistutdanning i gynekologi og obstetrikk i Sverige (Lund).

Nå står Norge og Narvik for tur.

– Vi har fått til en god løsning for meg og min familie, som fortsatt bor i Danmark. Jeg jobber i Narvik tre uker av gangen, og har deretter to uker fri og kan være hjemme i Danmark hos min kone, mine to voksne sønner og barnebarn, sier Ali Ashournia.

LES OGSÅ: Bygde nytt sykehus – i lego!

Positiv overraskelse

Når Pingvinavisa er innom, nærmer det seg slutten av den andre perioden i Narvik etter oppstart 1. januar. Og gynekologen føler seg godt mottatt.

– Jeg var her oppe på intervju to dager i november, og merket allerede da en fantastisk åpenhet og ærlighet blant folk. Inntrykket var umiddelbart positivt, sier 55-åringen.

At han endte opp i Narvik, var likevel litt overraskende for ham selv. Etter tidligere jobber i Norge – blant annet i Molde, Fredrikstad, Bodø, Levanger, Skien og Hammerfest – hadde han ikke registrert at det var et sykehus med behov for gynekologer i Narvik.

– Etter informasjon og opplysninger jeg hadde fått var min forståelse at Narvik var en liten bygd med kun en liten fødestue. Derfor ble overraskelsen stor da jeg så annonsen om jobb i fjor sommer. Jeg ble nysgjerrige, undersøkte nærmere, og ble positivt overrasket da jeg kom til byen i november, forteller Ashournia.

Nykommer også fra Sverige

Han ønsker nå å løfte interessen for å jobbe med gynekologi og obstetrikk ved UNN Narvik. Med masse erfaring i bagasjen vil han bidra til faglig utvikling og god kvalitet i arbeidet. Klinisk forskning håper 55-åringen også å få drive med, ved siden av de ordinære arbeidsoppgavene.

– Jeg har forstått at det er et tydelig ønske om kvalitet i alt arbeid som gjøres. Narvik er en del av UNN, og skal jobbe etter samme standard som et universitetssykehus leverer, sier Ashournia, som er en av to nye gynekologer som har begynt ved UNN Narvik det siste halvåret.

Seksjonsleder Kari Fiske (til venstre) ved føden UNN Narvik er glad for at også Johanna Andersson er på plass som gynekolog ved sykehuset.
Den andre er svenske Johanna Andersson (37). Hun kom til Narvik i september i fjor sammen med mannen Christian Pape. Han jobber nå som ortoped ved UNN Narvik.

– Da jeg var ferdig med spesialisering hjemme i Sverige vurderte jeg og min mann å prøve noe nytt. Vi kom i kontakt med UNN Narvik, og var på besøk her i april i fjor. Da bestemte vi oss for å ta med våre to barn nordover, og så langt har det gått fint. Narvik er en hyggelig by og på sykehuset får jeg jobbe litt mer allsidig enn det som kanskje ville vært tilfelle ved et større sykehus, sier Johanna Andersson.

Tiltrekkende

Ali Ashournia ser også frem til en spennende tid i nord.

– Jeg er alltid fordomsfri når jeg kommer til nye steder, og har toppkarakterer som utgangspunkt for alt. Så endrer jo ting seg etter hvert som man bli mer kjent, og på noen områder synker karakterene. Men så langt har jeg et hyggelig inntrykk av alt i Narvik, med tiltrekkende adferd hos folk ved både sykehuset og i byen, avslutter overlegen i gynekologi.

Det er en nyttig «attest» å ta med seg for seksjonsleder Kari Fiske ved føden i Narvik. Nå har de nemlig lyst ut den tredje og siste nye stillingen som gynekolog ved sykehuset. Når denne er på plass, vil målet om fem gynekologer være nådd og statusen som fødeavdeling er sikret videre.

Her kan du lese mer og søke på den ledige jobben som gynekolog ved UNN Narvik. 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.