Administrerende direktør Anita Schumacher signerte byggekontrakten for Nye UNN Narvik på vegne av UNN. Her sammen med Hans Marcus Wennesland fra HENT, og brukerrepresentant Esben Haldorsen (bak). Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

Navnetrekk til 1,4 milliarder

Administrerende direktør Anita Schumacher signerte byggekontrakten for Nye UNN Narvik på vegne av UNN. Her sammen med Hans Marcus Wennesland fra HENT, og brukerrepresentant Esben Haldorsen (bak). Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

Her signerer UNN-direktør Anita Schumacher og prosjektleder i HENT, Hans Marcus Wennesland, avtalen om oppstart av bygging av nye UNN Narvik. Allerede i neste uke begynner arbeidet.

UNN-direktør Anita Schumacher sammen med Hans Marcus Wennesland fra HENT (i midten) og utbyggingssjef Tor-Arne Hanssen ved UNN. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

– For oss er dette et veldig viktig oppdrag, i en tid der byggevirksomheten har stoppet opp i mange bransjer – ikke minst i hotellnæringen, sier Wennesland.

Nye UNN Narvik er totalt kostnadsberegnet til like i underkant av 2,7 milliarder kroner. Av dette utgjør byggekostnadene HENT har ansvar for knapt 1,4 milliarder kroner. Virksomheten kommer til å merkes, for på det meste vil det jobbe over 300 bygningsarbeidere på bygget på Furumoen samtidig.

Stor dag for UNN

– Dette er en stor dag for hele UNN, og ikke bare UNN Narvik, sier Anita Schumacher.

– Dette kommer til å bli et topp moderne sykehus, og for UNN vil dette være mer enn et lokalsykehus. UNN Narvik blir et utstillingsvindu i forhold til integrasjon mellom primærhelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste – og mellom somatikk og rus/psykiatri. Dessuten vil opprustningen av Narvik bety mye for Harstad og Tromsø også, ikke minst i forhold til pasientutveksling. Det er gode grunner til at vi planlegger for en sjette operasjonsstue i Narvik, sier hun.

Driftsleder Gry Andersen ved UNN Narvik er fornøyd med at det nye sykehuset nå er klart til å realiseres. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress
På en dag der den historiske avtalen ble undertegnet, var det meste av sentrale personer til stede i det som fortsatt bare er ei byggetomt ved innkjøringen til Narvik.

LES OGSÅ: Statsministeren imponert over sykehusplanene

Avtale med trygghet

Utbyggingssjef ved UNN, Tor-Arne Hanssen, understreker viktigheten av at de styrevedtakene som nå er gjort i både UNN og Helse Nord ble gjort enstemmig, med alt hva dette har å si for tryggheten til de involverte i prosjektet.

– Det kjennes også trygt ha valgt HENT som entreprenør. De kommer rett fra bygging av akuttmottaket ved Danderyds sykehus i Stockholm.

– Størrelsen på kontrakten ved dette oppdraget var kanskje ikke så stort, men det å bygge sykehus kan være komplisert. Et stort akuttmottak med 16 operasjonsrom er vel de mest kompliserte rommene ved et sykehus. Deres ferske erfaring, bidrar til vår trygghet, sier Hanssen.

– For ting kan vel gå galt i et byggeprosjekt til 2,7 milliarder?

– Ja, selvsagt kan det oppstå avvik og uforutsette utfordringer. Det kan vi jo ikke gardere oss mot, erkjenner driftsleder Gry Andersen ved UNN Narvik, som likevel mener det nye sykehuset er veldig godt planlagt.

Det pågår for tiden grunnarbeid i tomta der det nye sykehuset skal bygges, på Furumoen i Narvik. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

– Vi har involvert mange parter underveis, og har fått brynt synspunkter og blitt enige om prioriteringene. Det viktigste er at vi har etablert gode kommunikasjonskanaler, og at vi kan møtes igjen for å justere kursen, hvis dette skulle bli nødvendig underveis, sier hun.

LES OGSÅ: De ansatte bygde sykehuset med legoklosser

Godt samarbeidsklima

Andersen roser bidrag fra ansatte ved UNN, men også brukerrepresentantene og aktører fra kommunen. Også Viggo Søderblom, prosjektleder for Nye UNN Narvik,  mener det er grunn til å gi Narvik kommune honnør.

– Vi kjenner jo til at Narvik, som mange andre kommuner, har en anstrengt økonomi og at handlingsrommet ikke er så stort. Men den politiske viljen har det aldri stått på, og vi er trygge på at de skal få ferdig Helsehuset sitt til samme tid som vi skal ha vårt nye sykehus innflytningsklart – i 2024, sier han.

På unn.no finner du utfyllende informasjon om byggeprosessen med Nye UNN Narvik.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.