Med sin positive innstilling og gode helse er Nann Bente Palmquist et forbilde for den yngre garde ved medisinsk sengepost i Narvik. Bak fra venstre: Solrun Larssen (sykepleier), Linn Christine Nævdahl (sykepleier), Barbro Sandovld (sykepleier), Elin Ståhl (sykepleierstudent) og Cecilie Linn Johansen (sykepleier). Foto: Per-Christian Johansen

Null sykefravær på 26 år!

Med sin positive innstilling og gode helse er Nann Bente Palmquist et forbilde for den yngre garde ved medisinsk sengepost i Narvik. Bak fra venstre: Solrun Larssen (sykepleier), Linn Christine Nævdahl (sykepleier), Barbro Sandovld (sykepleier), Elin Ståhl (sykepleierstudent) og Cecilie Linn Johansen (sykepleier). Foto: Per-Christian Johansen

Nå gir Nann Bente Palmquist (67) seg på topp. Eller, hun fortsetter som ekstravakt så lenge helsa forblir god!

Hjelpepleieren på medisinsk sengepost ved UNN Narvik har en unik, positiv sykehistorikk. På sine 26 år ved sykehuset har hun aldri vært borte fra jobb grunnet sykdom.

Ironisk nok var hun sist syk da hun var ferdigutdannet hjelpepleier og skulle ut i jobb ved Ullevål sykehus i hovedstaden midt på 70-tallet.

– Da fikk jeg plutselig kraftig influensa og var syk noen dager. Utover det har helsa vært god hele veien. Sist høst tok jeg imidlertid influensavaksine for første gang. Det på grunn av pasientnært arbeid og advarselen om en mulig tøff influensasesong i Norge, sier Nann Bente Palmquist.

Nann Bente har alltid trivdes på jobb, med nærhet til pasientene. Foto: Per-Christian Johansen

Ekstravakter gir frihet

10. juni hadde hun sin siste offisielle arbeidsdag ved sykehuset i Narvik. Men allerede påfølgende helg var hun i aksjon som ekstravakt. Og vaktene går hun både tidlig, seint og i helger.

Og det vil bli flere av dem.

– Jeg kunne sikkert stått i fast jobb videre, men nå ble det sånn at jeg heller skal gå ekstravakter når det passer for meg. Da får jeg litt mer frihet.

– Hva er resepten på et godt arbeidsliv uten sykefravær?

– Fine og pasientnære arbeidsoppgaver, arbeidsglede og at jeg har unngått psykisk stress, sier den ferske pensjonisten som begynte i redusert stilling men har jobbet heltid etter hvert.

Gir og får skryt

Nann Bente beskrives som en varm og trivelig person blant kollegene, og det er god stemning når hun kommer innom pauserommet på en fridag.

– Jeg har vel tenkt at jeg gjerne kunne vært bestemor til de yngste her. Men det er bare å fint å jobbe med yngre kolleger, vi er lydhøre overfor hverandre og har fin kjemi.

– Nann Bente har vært velsignet med en sunn og sterk helse som har kommet avdelingen og pasientene til gode. Hun stiller alltid opp ekstra om nødvendig, og er ikke bare opptatt av pasienten. Hun er av den «gode gamle» hjelpepleieren som holder orden i avdelingen, og har klart å tilpasse seg nye rutiner, arbeidsoppgaver og systemer underveis. Vi er heldige som fortsatt får ha Nann Bente hos oss på ekstravakter. Samtidig ønsker alle henne en velfortjent pensjonisttilværelse, sier seksjonsleder Monica Dybwad.

Leser uten briller!

Nærhet til pasientene er noe av det Nann Bente verdsetter mest i jobben som hjelpepleier, selv om oppgaver som medisinering må overlates til sykepleierne.

Alt som skjer på vaktene må dokumenteres, og det bidrar også hjelpepleier Nann Bente Palmquist til med. Foto: Per-Christian Johansen

– Pasientene trenger hjelp hele døgnet, så jeg har gått vanlig turnus inkludert natt. Mange av våre pasienter er eldre, som er urolig på natta og trenger ekstra tilsyn, sier Palmquist.

Boklesing er blant hobbyene hun nå ser frem til å få mer tid til. Og trodde du Nann Bente brukte briller? Selv ikke synet er svekket i en alder av 67 år!

– Jeg liker best å lese bøker med et historisk perspektiv. Utover lesing blir det mer tid til barnebarn, venninner og besøk i et hus vi har på hjemplassen min i Ballangen.

Minnes ulykka i Lavangsdalen

Skal hun trekke frem en ekstra spesiell hendelse fra arbeidslivet ved UNN Narvik, blir det derimot litt mer alvorspreg over ansiktet.

– Ulykka i Lavangsdalen i 2011. Der var mange fra Narvik involvert, og avdelingslederen vår var blant de som omkom. Det var tøft med tanke på den daglige drifta, men da fikk vi heldigvis god hjelp fra UNN i Tromsø en periode, minnes hun.

Når det nye sykehuset i Narvik står klart i 2024, kan Nann Bente nesten ta på det som nabo ved Furumoen. Selv om det er to år til åpningen, utelukker hun ikke vakter der også.

– Vi får se, men umulig er det ikke. Jeg har trivdes veldig godt i de nåværende lokalene, spesielt etter renoveringen for noen år siden. Men det blir bra for Narvik å få et helt nytt sykehus, avslutter Nann Bente Palmquist.

LES OGSÅ: Julie (19) erstatter Nann Bente som ny helsefagarbeider ved medisinsk sengepost i Narvik.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.