Ny døgnrytme på dagkirurgen

Å ta spesialistutdanning er en fin måte å prioritere seg selv på, mener trebarnsmora Ragna Vassmyr (33).

En nyutdannet anestesisykepleier sitter i dagkirurgens lokaler og stråler. Hun omtales fortsatt som ny i OPIN-klinikken i Tromsø, men Ragna Vassmyr har vært grønnkledt omtrent siden nyttår.

– Jeg ønska meg hit. Det var et bevisst valg, og jeg er veldig fornøyd med det, sier hun.

dagkirurgen vassmyr anestesi 2
Les mer
Ragna Vassmyr stortrives som anestesisykepleier på dagkirurgen. Foto: Per-Christian Johansen

Etablert i UNN

For selv om Ragna er ny hos dagkirurgen, har hun mange år som UNN-ansatt bak seg.

– Jeg har vært på UNN i ti-tolv år. Jeg kom fra observasjonsposten på Akuttmedisinsk klinikk hvor jeg jobba i flere år. Jeg starta ved urologisk i 2011.

– Hvorfor valgte du å spesialisere deg?

– Det var et naturlig neste steg fra den tidligere erfaringa jeg hadde med akuttmedisin og fra det kirurgiske feltet. Det ga mulighet til å bygge på den kunnskapen jeg hadde fra tidligere. For meg appellerte anestesien både med selvstendighet og team-bygging.

Trebarnsmamma

På hjemmebane består laget til Ragna av mann og tre barn på tre, seks og åtte år. Den yngste var bare ti måneder da hun starta videreutdanninga.

– Hvordan var det å studere mens du hadde små barn?

– Det krever en god dose selvdisiplin. Og bidrag på hjemmebane. Man må være to om det for å få det til å gå. Men jeg tenker at det har gått fint å kombinere småbarn og studier. Jeg lever så strukturert i utgangspunktet. Når man har små barn gjør man kanskje det. Men jeg tenker at spesialisering er en fin måte å prioritere seg selv på, sier Ragna.

Som anestesisykepleier på dagkirurgen har hun ikke bare fått nye oppgaver, men også en ny døgnrytme som hun setter stor pris på.

– Her slipper vi turnus, til stor glede både for meg og de på hjemmebane. Det gjør at jeg kan være mer tilstede, og ha samme døgnrytme som dem. Nå kan jeg følge mer opp både på ettermiddag og i helger. Jeg har jobbet ti år med turnus og vaktbelastning, og jeg opplever å ha et helt annet overskudd når jeg går faste dagvakter. Dessuten er det fint å møte samme gjeng hver dag på jobb. I turnus varierer det ofte hvem du jobber med. Når alle jobber på samme tidspunkt kan man også bygge et arbeidsmiljø.

Mange fagfelt

I arbeidsmiljøet på dagkirurgen har Ragna Vassmyr blitt godt ivaretatt og inkludert, mener hun selv.

– Hvordan er arbeidsdagen?

– Den er variert. Man får brukt hele seg, både klinisk og i møte med ulike pasienter og de situasjonene de står i. Her må vi innom mange forskjellige fagfelt, og det er spennende, sier hun.

Med tre små barn blir det ikke tid til så mye annet enn familieliv utenom jobb.

– Spesielt mens jeg holdt på med masteren var det sånn. Nå er det litt roligere dager. Men vi er glade i å være ute, glad i friluftsliv, i være aktiv, og vi liker å reise.

Observante pasienter eller kollegaer vil kanskje kunne høre på dialekten til Ragna at hun ikke vokste opp i Tromsø. Men da skal de ha gode språkører.

– Jeg har bodd i Tromsø siden ungdomstida. Barneårene mine hadde jeg Stavanger. Men jeg regner meg som tromsøværing!

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Nyhetsbrev

Få tilsendt nyhetsbrev for Pingvinavisa første dag i hver måned.