Ny helsefaglig forskningsveileder

Trenger du tips og råd for å søke forskningsmidler til helsefaglig forskning? Da er Elin Evensen (53) ny metodeveileder for dette i UNN og Helse Nord.

Elin Evensen, ny helsefaglig forskningsveileder ved klinisk forskningsavdeling i UNN og Helse Nord. Foto: Per-Christian Johansen
Evensen ble ansatt i en ny stilling som helsefaglig forskningsveileder ved klinisk forskningsavdeling 1. april i år. Stillingen er delt mellom UNN og Helse Nord og er en videreføring av satsingen på økt forskning også innen helsefaggruppene. Samtidig er hun i avslutningsfasen med en doktorgrad innen folkehelsevitenskap.

– Så foreløpig jobber jeg 40 prosent i den nye stillingen. Innen 1. september skal jeg ha levert doktorgradsavhandlingen, og vil da jobbe fulltid som helsefaglig forskningsveileder, sier Elin Evensen.

Hun har lang fartstid i UNN-systemet. Allerede i 1992 jobbet hun som studiesykepleier ved klinisk forskningspost, den gang ved Regionssykehuset i Tromsø (RiTø). Siden har hun hatt ulike roller i klinisk forskningsavdeling, blant annet som sekretariatsleder for Helse Nords forskningsutvalg. Nå ser hun frem til å hjelpe flere helsefaglige forskere på sin forskningsvei.

– Eksempler på yrkesgrupper som er i målgruppa er sykepleiere, jordmødre, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer, bioingeniører og sosionomer. Altså alle med treårig helse- og sosialfaglig grunnutdanning som planlegger eller holder på med en mastergrad, doktorgrad eller allerede har doktorgrad. 1. september er blant annet søknadsfrist for nye forskningsmidler fra Helse Nord, og i den anledning kan jeg bistå med veiledning til søknader for dette, sier Elin Evensen, som ved behov kan kontaktes via Klinisk forskningsavdelings søknadsskjema eller på e-post.

Mer om forskning ved UNN kan du lese om her: https://unn.no/fag-og-forskning/forskning

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.