Per B. Rønning

Per B. Rønning er ny klinikksjef i Medisinsk klinikk. Foto: Hege Iren Hanssen

Ny leder i Medisinsk klinikk

En helgelending med dragning mot fjellet blir ny leder for rundt 600 ansatte i Medisinsk klinikk.

Per B. Rønning (48) er ansatt som ny klinikksjef i Medisinsk klinikk i UNN. Rønning har de siste fire årene vært seksjonsleder ved MIHO, medisinsk intensiv og hjerteoppvåkning. Han overtar jobben som klinikksjef etter David Johansen som er ny administrerende direktør i UNN.

– Jeg er utdanna indremedisiner, så jeg kjenner til de medisinske avdelingene fra «gamledager». Men samtidig er det mye jeg må sette meg inn i, sier Rønning, som ser fram til å bli kjent med avdelingene både i Harstad, Narvik og Tromsø.

Hjertelig helgelending

Per Bjørnerud Rønning kommer opprinnelig fra Sømna, helt sør i Nordland, men flytta til Tromsø da han begynte å studere i 1996.

Per B. Rønning3 (1 of 1)
Hjerte for jobben. Hvis noen er bekymret for at hjertemedisin skal få prioritet når Per B. Rønning blir klinikksjef, så lover han at dette ikke kommer til å skje. Foto: Hege Iren Hanssen

– Jeg har jobba som lege på UNN i 20 år, siden 2004. Jeg har vært seksjonsoverlege siden 2012, og jeg var også avdelingsleder en periode. Da MIHO ble oppretta, som er det som jeg virkelig har brent for, så ble jeg seksjonsleder her. Jeg har jobba for å få denne seksjonen opp og gå, faglig og organisatorisk.

– Hvorfor har dette vært viktig for deg?

– Det er en del av medisinen som fanga interessen min helt fra starten, det å jobbe med akutt syke pasienter fra hele det medisinske spekteret, men også litt hjertekirurgiske pasienter. Det har vært artig å få være med å utvikle seksjonen. Nå er det sikkert noen som er redd for at jeg bare skal ha fokus på hjerte-feltet når jeg blir klinikksjef, men sånn vil det ikke bli. På MIHO syns vi dette er en plass med fokus på hele indremedisinen. Selv om vi holder på med spesialiserte ting, så er vi en ganske generell avdeling. Det er spennende. Og så er det veldig bra miljø her, veldig bra folk, både leger og sykepleiere, som har gjort at dette alltid har vært en fin plass å være.

– Hvorfor vil du da bort fra MIHO?

– Ja, hva skal man si… ? Alt til sin tid. Det er et veldig bra lederteam her, så jeg vet at MIHO kommer til å fungere godt og er i gode hender. Og jeg har jo litt lyst på nye utfordringer etter å ha jobba med dette fire år. Da er Medisinsk klinikk nært, det er naboklinikken som jeg har jobba tett med de siste årene. Jeg har en interesse for det som foregår i organisasjonen, også utenfor min egen seksjon, sier han.

PCI og sommer på MIHO

Den nye klinikksjefen er blant annet prosjektleder for «Trygg akuttmedisin» i UNN. Han er også leder av fagrådet i kardiologi i Helse Nord, og dermed midt i den aktuelle PCI-debatten.

– Som leder av fagrådet skal jeg være nøytral, men jeg kan si såpass at dette er en viktig sak for universitets- og regionsfunksjonen til sykehuset. Det jeg er opptatt av i denne saken, er å gi et godt tilbud til befolkninga i hele regionen. Jeg ser fram til at saken blir avklart og at vi kan jobbe videre innenfor de rammene vi får, sier Rønning.

Jobben som klinikksjef går Per B.  Rønning inn i fra 17. juni.

– Men jeg har noen forpliktelser for å få sommeren til å gå rundt for de jeg jobber sammen med i dag, så jeg kommer fortsatt til å jobbe her på MIHO med pasientarbeid, også i sommer. Så blir det for fullt i Medisinsk klinikk etter sommerferien, sier han.

– Skal være en bra plass å jobbe

MIHO er en relativt stor og sammensatt UNN-seksjon med sine rundt 80 ansatte. Men Rønning skal nå lede en klinikk med 600 medarbeidere spredt på alle sykehusene i UNN.

– Hvem er du som leder?

– Det som har vært viktig for meg, er at fag skal være fundamentet for å ha en god organisasjon, for å rekruttere og for å beholde folk. Dette vil fortsatt være viktig for meg. Det er der vi skal tiltrekke oss de gode fagfolkene. Det skal være en bra plass å jobbe, og godt arbeidsmiljø handler ofte også om fag og arbeidsoppgaver. Jeg tenker at stillinga som klinikksjef har to hovedoppdrag: Det ene er arbeidet i klinikken, og det andre er direktørens ledergruppe. Vi hørte jo direktøren på allmøte si at vi har store oppgaver foran oss med å organisere oss sånn at vi kan fortsette å levere gode tjenester til folk, og at vi kan fortsette å være en god arbeidsplass. Det krever strategisk jobbing, som blir en spennende del av arbeidet framover.

Trekker mot fjellet

Med unntak av turnustjeneste i Trøndelag og spesialistutdanning i intensivmedisin et år i Australia, har Per vært tromsøværing fra han kom hit som student.

– Jeg er gift med Åsa som er forsker på UNN og UiT. Så har vi tre gutter, en på 17 og tvillinger som blir 15 i år.

– Hva gjør du på fritida?

– Jeg går mye på ski. Jakt og friluftsliv er viktige fritidsinteresser. Er vel sånn det er i Nord-Norge, mye topptur både sommer og vinter, i lag med familien og venner.

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.