Ny styreleder i Helse Nord

Marianne Telle overtar etter Bjørn Kaldhol og blir ny styreleder i Helse Nord RHF.

styreleder
Marianne Telle overtar som styreleder for Bjørn Kaldhol i Helse Nord RHF. Kaldhol har sittet i vervet siden 2005. Foto: Privat/Helse Nord
Det fremgår av en pressemelding fra Helse Nord tirsdag morgen. Bjørn Kaldhol gir seg etter drøyt 10 år som styreleder, og overlater vervet til Marianne Telle, mangeårig administrerende direktør i Bedriftskompetanse som jobber med utvikling av mennesker, virksomheter og næringer.

– Helse Nord er en organisasjon av svært stor betydning for folk i hele Nord-Norge, hver dag. Jeg har stor ærefrykt for vervet som styreleder og gleder meg til å ta fatt sammen med det jeg vet er et kompetent styre og administrasjon, sier Marianne Telle ifølge pressemeldingen.

Hun har gjennom jobben i Bedriftskompetanse hatt hele landsdelen som nedslagsfelt, og ser nå frem til å bidra også i helsesektoren.

– Jeg tror på Nord-Norge som region, og er svært bevisst på at dette er en landsdel med store ulikheter. De som karakteriserer Nord-Norge kun ut fra sitt eget ståsted og mener de har rett, de har bare fått med seg en liten flik av virkeligheten. Dette tror jeg også preger helsetjenesten i den forstand at alle virksomheter lever i et tett samvirke med sine omgivelser. Derfor er det viktig, på alle samfunnsområder, å se det lokale – men som en del av en større helhet, sier Telle.

– Jeg er helt sikker på at erfaringene mine fra arbeid med organisasjon og organisasjonskultur, ledelse og lederutvikling, både i offentlig og privat sektor, er nyttig når jeg skal bidra til å utvikle Helse Nord videre, legger den nye styrelederen til.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.