Ny «ungdom» i ledergruppa

Som den tredje 79-modellen på ett år sørger Fredrik Sund for at snittalderen i UNNs ledergruppe går ytterligere nedover.

Fredrik Sund er ny klinikksjef i K3K for perioden 1/9-21 til 31/12-22. Foto: Per-Christian Johansen
Først ble David Johansen hentet inn som ny klinikksjef i Medisinsk klinikk. Så overtok Eirik Stellander Psykisk helse- og rusklinikken. Nå er jevnaldrende Sund utpekt til å lede Kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken (K3K) de neste 16 månedene.

Bred bakgrunn

Men det er ingen uerfaren 41-åring som fra 1. september og ut 2022 skal erstatte Rolv-Ole Lindsetmo (studiepermisjon). Tobarnspappaen, for øvrig gift med en patolog ved UNN, har jobbet ved kreftavdelingen siden 2008. De siste årene har han vært seksjonsoverlege for sengepost og poliklinikk, og også gjennomført en master i helseledelse ved Nord universitet som ble avsluttet i fjor vår.

Han har også flere perioder bak seg som tillitsvalg for Akademikerne i Helse Nord-styret, samt som styremedlem for Yngre legers forening.

– Jeg er opprinnelig fra Sandnessjøen, men dro til Tromsø i 1999 for å ta medisinutdanningen. Deretter hadde jeg turnus i Trondheim og fikk jobb som indremedisiner i Sandnessjøen. Men i 2008 ble jeg anmodet om å søke jobb ved kreftavdelingen ved UNN. Siden har jeg vært her, sier Fredrik Sund.

Passende tidspunkt

Nå ser han frem til de nye utfordringene som venter.

– Jeg har tatt noen veivalg de 10 siste årene og reflektert over en rolle som leder. Så langt har jeg hatt et litt ambivalent forhold til hvor jeg kan gjøre mest nytte for meg i den nordnorske spesialisthelsetjenesten. Men nå føltes tiden inne for å prøve noe nytt, sier 41-åringen.

– Og selv om du «bare» er vikar, er vel 16 måneder nok til å sette fra seg noen fotavtrykk?

– Ja, et så pass langt vikariat gjorde det tiltalende å prøve seg. Nå handler det ikke bare om «å holde fortet», men å prøve å videreutvikle tjeneste i en stor klinikk. Det blir en spennende utfordring som jeg gleder meg til, sier Sund, før han kaster seg på sykkelen og sikrer litt nødvendig trim på vei hjem til en hektisk hverdag også med familien.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.