Nye avdelingsledere ved akuttmedisinsk klinikk

Bente Brataas (50) blir ny avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, mens Unni Haug overtar som leder for luftambulanseavdelingen.

Brataas kommer fra Finnmarkssykehuset, der hun siden 2012 har vært avdelingsleder ved kirurgisk- og ortopedisk avdeling i hjembyen Hammerfest. Jobben ved sykehuset i Longyearbyen kom hun over ved en tilfeldighet.

Bente Brataas, ny avdelingsleder i Longyearbyen. Foto: Jon Mathisen
– Jeg hadde ikke fått med meg at det var ledig jobb der, og var heller ikke på utkikk etter ny jobb. Men så delte en bekjent jobbannonsen på Facebook, og da tente jeg umiddelbart, sier Brataas, som har hatt ulike lederjobber ved sykehuset i Hammerfest siden 2008. Hun er utdanna sykepleier, og har videreutdanning innen diabetesbehandling, i tillegg til en master i helseledelse.

Den nye avdelingslederen ved Longyearbyen sykehus har kun vært på Svalbard én gang, det var i forbindelse med jobbintervjuet i mai. I september er hun tilbake, og klar for nye utfordringer.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk både av Longyearbyen og av sykehuset. Det blir mindre forhold enn jeg er vant til på sykehuset i Hammerfest, men det virker som om kompetansen blant de ansatte er svært høy, så dette gleder jeg meg til.

Brataas overtar jobben som avdelingsleder etter Aksel Bilicz, som vil fortsette å jobbe ved sykehuset.

Samtidig er det klart at Unni Haug (47) blir ny leder for luftambulanseavdelingen ved akuttmedisinsk klinikk. Hun kommer fra jobben som avdelingsleder ved legevakta i Tromsø, men har tidligere jobbet blant annet som vikarierende avdelingsleder i AMK-sentralen. Haug starter i sin nye stilling i luftambulanseavdelingen i august. Hun tar over etter Frode Sørensen, som skal fortsette som helikopter- og flylege.

Her kan du lese om andre som har fått ny jobb i UNN

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.