Geir Øyvind Stensland, avdelingsleder for fagutvikling, forskning og utdanning ved Psykisk helse- og rusklinikken (t.v) og Trond Bjerke, forskningsleder rus, åpna det nye treningsrommet på Åsgård mandag. Foto: Jørn Resvoll

Nytt treningsrom på Åsgård

Geir Øyvind Stensland, avdelingsleder for fagutvikling, forskning og utdanning ved Psykisk helse- og rusklinikken (t.v) og Trond Bjerke, forskningsleder rus, åpna det nye treningsrommet på Åsgård mandag. Foto: Jørn Resvoll

Fysisk trening kan bety mye også for den mentale helsen. På Åsgård står et splitter nytt treningsrom klart til pasientene.

Erfaringskonsulent Astrid Weber tester elipsemaskinen. Foto: Jørn Resvoll
Det gamle treningsrommet bak gymsalen på Psykisk helse- og rusklinikken på Åsgård var knøttlite og nedslitt. Nå står et flott og nyoppussa rom på 50 kvadratmeter klart til alle pasienter som ønsker å bruke kroppen litt.

– Selv om hovedutfordringene for pasientene her er den psykiske helsen, så er det en klar sammenheng mellom psykisk og fysisk helse. Vi har de siste årene satt fokus på fysisk aktivitet her på huset, fordi vi vet at dette er svært viktig for mange pasienter. Vi har flere prosjekter vi jobber med, og er veldig glad for at dette rommet nå står klart til pasientene, sier Geir Øyvind Stensland, avdelingsleder for fagutvikling, forskning og utdanning ved Psykisk helse og rusklinikken.

Astrid Weber er den erfaringskonsulenten i Norge med lengst fartstid i yrket – og leder for aktivitetsgruppa i klinikken. Fra sin egen tid som pasient har hun erfart hva fysisk aktivitet kan bety for den psykiske helsen. Og hun er ikke i tvil om at et lett tilgjengelig treningsrom kan ha en god effekt for mange.

– Det er en stor terskel å dra til et offentlig treningssenter, og vi har derfor jobba hardt for å få på plass et ordentlig treningsrom her på Åsgård. Mange pasienter har innestengt energi. Her kan de få opp pulsen, de kan få brukt kroppen. Å styrke den somatiske helsa er viktig også for pasienter som sliter med rus eller psykiske problemer.

Mandag 29. april ble det nye treningsrommet offisielt åpna av avdelingsleder Geir Øyvind Stensland og forskningsleder Trond Bjerke. Tredemøller, elipsemaskin, styrketreningsapparater og frivekter av topp kvalitet er kjøpt inn.

Pasienter ved Psykisk helse og rusklinikken har også andre tilbud. De kan for eksempel spille inn musikk i et profesjonelt lydstudio.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.