Øvde på brann ved UNN Harstad

Det ble gjennomført en større brannøvelse på UNN Harstad onsdag 5. desember. Alle avdelingene på sykehuset var informert i høst om at det ville komme en uvarslet øvelse i løpet av uke 49, og reviderte egne interne prosedyrer som en del av forberedelsen.

Både ansatte og brannvesenet i Harstad var involvert i brannøvelsen. Foto: Sondre Finjord Jensen
Denne gang ble det utløst røyk på Medisin A i femte etasje midt på dagen, og Teknisk drift stilte med flere markører. De ansatte på avdelingen gjorde en strålende jobb underveis i øvelsen hvor god kommunikasjon og samarbeid gjorde at avdelingen ble evakuering på en effektiv måte.

De tok også i bruk tiltakskort med stor suksess. Øvelsen ble svært vellykket.

Vi takker UNN Harstad for deltakelse, Harstad brann og redningstjeneste for god innsats med «slokking og evakuering» og Harstad politistasjon som stilte med flere observatører.

For de som denne gang ikke ble direkte involvert i øvelsen, oppfordrer vi til å ta kontakt med Teknisk drift eller brann- og sikkerhetsrådgiver for planlegging av flere øvelser.

Desember er en flott julemåned, men dessverre overrepresentert i antall branntilfeller. Ha brannsikkerhet i fokus, og husk – det er minst like viktig hjemme som på jobb!»

Denne artikkelen er skrevet av Sondre Finjord Jensen, brannvernleder ved UNN.

LES OGSÅ: Slokkekurs for ansatte avviklet ved UNN Harstad.

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.