Direktør Tor Ingebrigtsen og overlege Rolf-Arne Iversen åpner simuleringssenteret ved UNN i Harstad, til glede for de ansatte. Foto: Hilde Annie Pettersen

Øvelse gjør mester

Direktør Tor Ingebrigtsen og overlege Rolf-Arne Iversen åpner simuleringssenteret ved UNN i Harstad, til glede for de ansatte. Foto: Hilde Annie Pettersen

Endelig kunne administrerende direktør Tor Ingebrigtsen åpne et nytt simuleringssenter ved UNN Harstad. Der kan blant andre kirurger og studenter trene opp fingerferdigheter og presisjon i kikkhullskirurgi.

– Vi er veldig fornøyd med at at senteret nå kan åpnes og tas i bruk her i Harstad. Det er et lokalt initiativ som nå realiseres ved hjelp av gode krefter både internt og eksternt, sier en av initiativtakerne, overlege Rolf-Arne Iversen.

For ansatte og studenter

Simuleringssenteret i Harstad er et tilbud både til ansatte og studenter som kan trene, tilegne seg erfaring og kliniske ferdigheter i et lokale som er godt egnet for denne type aktivitet. Senteret er samlokalisert med biblioteket, noe som gir en ideell mulighet for å kunne tilby teoretisk oppdatering i tillegg til å øve praktiske ferdigheter.

Rolf Arne Iversen trekker frem gode krefter internt samt noen eksterne samarbeidspartnere som avgjørende ”fødselshjelpere” for å få etablert simuleringssenteret.

– Vi har fått gaver fra LHL i Harstad, Harstad og omegn sanitetsforeninger, Gausvik og Haukebø sanitetsforening og Harstad sparebank. Disse har bidratt økonomisk slik at vi har kunnet skaffe utstyr til senteret, sier Iversen og retter en stor takk til disse aktørene.

Kikkhullsteknikker

På utstyrssiden har senteret ei avansert barnedukke med monitor hvor helsepersonell og studenter kan øve på mottak av akutt syke barn. I tillegg er det anskaffet tre lapraskopisimulatorer som kan brukes til å trene kikkhullsteknikker innenfor kirurgi. Utstyr til å trene på hjerte- og lungeredning er under anskaffelse.

– Det handler om å ruste lokalsykehuset for fremtiden slik at medarbeiderne i Harstad kan få øve og tilegne seg ferdigheter på lik linje med helsearbeidere i større sykehus. Vi trenger å øve for å bli gode og derfor er det veldig flott at vi nå får et simuleringssenter her også, avslutter Rolf-Arne Iversen.

For noen år siden ble det åpnet et tilsvarende senter ved UNN i Breivika som drives av UNN Tromsø og Universitetet i Tromsø.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.