Overrasket med Medaljen for lang og tro tjeneste

Med en fartstid ved Longyearbyen sykehus på over 30 år, ble Eli Ytterdal Sørum (63) hedret i forbindelse med 100-årsjubileet sist helg.

Eli Ytterdal Sørum mottok i forbindelse med 100-årsjubileet for Longyearbyen sykehus Medaljen for lang og tro tjeneste fra avdelingsleder Aksel Bilicz. Foto: Per-Christian Johansen (for større versjon, før musepila over bildet)
Hun er verken kirurg eller sykepleier, men har likevel gjort en viktig jobb med tilrettelegging i ulike roller ved sykehuset siden 1986.

– Jeg kom til Svalbard i 1978, og jobbet først for Store Norske. I 1986 fikk jeg et vikariat på sykehuset, som ble til fast jobb i en husmorfunksjon i 1990. Siden har jeg vært her, forteller Eli Ytterdal Sørum.

Hun er ansatt som renholder, med ansvar for å holde både sykehusbygg og arbeidsantrekk rent til enhver tid. I tillegg sørger hun for matlaging til både pasienter og øvrige ansatte ved ulike anledninger.

– Jeg har trivdes veldig bra i jobben og funnet meg godt til rette her opp, fastslår Sørum.

LES OGSÅ: Sykehuset skaper trygghet på Svalbard

Hyggelig oppmerksomhet

Om hederstegnet, Kongens Vel medalje som hun mottok sist helg, sier hun:

– Det hadde jeg ikke ventet. Men det var veldig koselig.

– Eli har stått på i lang tid og gjort en flott jobb ved sykehuset, sa avdelingsleder Aksel Bilicz i forbindelse med markeringen av sykehusets 100-årsjubileum.

Med to år igjen til mulig pensjonsalder, kan det imidlertid gå mot slutten for Sørum i Longyearbyen.

– Jeg har familie og blant annet tre barnebarn på fastlandet, så jeg har så smått begynt å tenke på å komme meg tilbake, slutter 63-åringen.

Medaljen for lang og tro tjeneste er en anerkjennelse til arbeidstakere med minst 30 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som bedrifter kan benytte for å vise at man verdsetter erfaring og stabilitet. Det er Det kongelige selskap for Norges vel som står bak medaljen.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.