Pasientorientert pendler

Han innrømmer at han kan savne pasientkontakten han hadde som sykepleier. Men som samhandlingssjef skal Glenn-Helge Hattmann (40) fortsatt sørge for at pasientene har det best mulig.

Glenn Helge Hattmann
Les mer
Samhandlingssjef Glenn-Helge Hattmann. Foto: Hege Iren Hanssen

– Vi får ta intervjuet på teams.

– Det er jo bare noen trapper opp til ESI, jeg kan komme innom deg.

– Jeg har kontor i Narvik!

Den nye samhandlingssjefen er pendler, men pendling er ikke nytt for han. Og ikke er han så ny som sjef lengre heller.

– Jeg har fått gode seks måneder i jobben allerede, sier narvikingen, som tiltrådte som avdelingsleder for pasientorientert tjenesteutvikling i E-helse, samhandlings og innovasjonssenteret (ESI) i august.

– Jeg prøver å være en gang i måneden både i Tromsø og i Harstad. I Tromsø er jeg gjerne i flere dager, det kommer litt an på behovene.

Ikke nytt med pendling

Behovene kan være forskjellige, både seksjonsvis, sykehusvis og blant de 54 medarbeiderne Hattmann er leder for. Som samhandlingssjef skal han også forholde seg til 24 kommuner, interkommunalt samarbeid og helsefellesskap. De mye omtalte utskrivningsklare pasientene er bare noe av det som havner i Glenn-Helge sin korridor.

Når det kommer til egne behov, så har de selvsagt største betydning for at Narvik er kontorsted. For i malmbyen finnes både samboer, en sønn på 16 – og en hund.

– Hvordan fungerer det å pendle?

– Det fungerer greit, og blir en del av tilværelsen. Å lede fra avstand har sine fordeler, men også sine utfordringer. Jeg pendla da jeg jobba i UNN sin bedriftshelsetjeneste også, så dette er ikke en ny tilværelse. Vi er UNN og vi er et langstrakt land, og vi er flere lokasjoner.

– Hva gjorde at du ville ha jobben som samhandlingssjef?

– Egentlig var det en kombinasjon av flere faktorer. Det ene er det vanlige svaret at man ønsker å utvikle seg. Det andre var at da jeg tok videreutdanning i samhandling ved UiT, så ble jeg mer obs på samhandlingsreformen. Og det er veldig spennende å kunne være med og utvikle våre felles helsetjenester.

Pasienten i fokus

Samhandlingssjefen har jobbet som sykepleier i kommunehelsetjenesten i flere år, og har også mange år som tillitsvalgt bak seg. I tillegg til UNN-jobben bruker han nå tida på en master i ledelse, som skal leveres neste vår.

– Du savner ikke det å være sykepleier?

– Jo, på en måte. Men her får jeg være med og påvirke pasientene på en annen måte. Jeg er fortsatt med på bedre helsetjenesten, og det er det som motiverer. Man skal ha pasienten i fokus uansett hva man gjør.

– Hvordan vil du beskrive deg selv om leder?

– Jeg håper jeg oppfattes som inkluderende, tydelig og flink til å spille andre god. Det er i alle fall et ønske man har. I lag blir man flink og får resultater, det funker sjelden med enmannsshow. Jeg trives i alle fall i rollen. Det er godt arbeidsmiljø og gode kollegaer i UNN.

– Hva liker du å gjøre på fritida?

– Jeg er glad i turer, glad i fjellet, og så har jeg ei hytte fra 50-tallet som jeg holder på å pusse opp. Det er mye god avslapping i det å pusse opp hytte. Hytta er ved havet, 20 minutter sør for Narvik. Jeg har båt der, men den er veldig landbasert per nu. Jeg lever et ganske rolig liv. Liker å være med familien og venner.

– Har du noen funfacts om deg selv?

– Funfacts?

– Ja, spiller du for eksempel i band? Er du verdensmester i noe?

– Verdensmester…hehe… Æ e jo fra Narvik!

 

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.