Pasientsikkerhet skaper stolthet

Daglig fokus med intern oppfølging gir resultater. Nylig rundet nyre og gastromedisinsk sengepost ett år uten urinveisinfeksjon blant pasienter med innlagt blærekateter.

pasientsikkerhet
Fagutviklingssykepleier Toril Kjelstrup (bak) er fornøyd med pasientsikkerhetsarbeidet ved sengeposten for gastro/nyre. Sykepleierne som har hatt hovedansvaret for oppfølgingen er Maria Hansen (fra venstre), Lillian Hafsmo-Vitsø og Lisa Jakobsen. Stine Ringjord var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Per-Christian Johansen
Pasientsikkerhetsprogrammet ved UNN følges tettere og tettere opp internt i sykehuset. Nyre og gastromedisinsk sengepost kom med for fullt i 2015, og nådde en milepæl tidligere denne måneden. Med et helt år uten urinveisinfeksjon blant pasientene ved avdelingen, vanket det kake i belønning for de ansatte.

– Dette er med på å bygge stolthet blant oss ansatte, og gir ekstra motivasjon i det videre arbeidet, fastslår sykepleierne Lillian Hafsmo-Vitsø, Maria Hansen og Lisa Jakobsen.

De har sammen med kollega Stine Ringjord hovedansvaret for oppfølgingen av pasientsikkerhetsprogrammet for de nærmere 50 medarbeiderne på avdelingen. Resultatene så langt er de stolte over, selv om et par fallepisoder har kommet på minussiden den siste tiden.

Hygiene viktig

– Hele personalgruppa er undervist i programmet, og med tanke på urinveisinfeksjoner er personlig hygiene blant det viktigste å ivareta. Vi vet jo at slurv på dette området kan medføre uheldige konsekvenser for pasientene. I verste fall kan det stå om liv, derfor er pasientsikkerhetsprogrammet viktig, legger sykepleierne til.

På ukentlige onsdagsmøter oppsummerer de med tavlemøter. Innimellom er også øverste leder på avdelingen til stede. Oppmerksomheten gjennom hele linja motiverer.

– Vi vil fortsette det gode arbeidet, og håper det enda vil gå lenge til vi opplever urinveisinfeksjon for pasienter med innlagt blærekateter. Gjennomføringen så langt har vært kjempebra og personalet gjør en flott innsats, oppsummerer fagutviklingssykepleier Toril Kjelstrup.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.