minnefond kreft stave strandmo 2

Kontorleder Liss-Eva Strandmo (til venstre) og enhetsleder Berit Sletten ved kreftavdelinga applauderer for nok en pengegave fra Fredrik Staves minnefond. Bak står mamma Tordis og pappa Geir Stave, sammen med barnebarnet Alex Stave. Foto: Per-Christian Johansen

Pengedryss fra minnefond

minnefond kreft stave strandmo 2
Kontorleder Liss-Eva Strandmo (til venstre) og enhetsleder Berit Sletten ved kreftavdelinga applauderer for nok en pengegave fra Fredrik Staves minnefond. Bak står mamma Tordis og pappa Geir Stave, sammen med barnebarnet Alex Stave. Foto: Per-Christian Johansen

Kreftavdelinga ved UNN applauderer etter at Fredrik Staves minnefond på nytt har bidratt med en pengegave som vil komme nåværende og fremtidige pasienter til gode.

Tidligere i sommer mottok foreldrene til avdøde Fredrik Stave – Tordis og Geir – en sjekk på 333.333 fra de ansatte ved 333-skvadronen på Andøya flystasjon. Denne uken ble pengene gitt videre til kreftavdelinga ved UNN.

– Det er helt fantastisk. Jeg ble helt overveldet når jeg hørte summen, sier kontorleder Liss-Eva Strandmo ved kreftavdelinga, UNN Tromsø.

Rørende giverglede

Fredrik Stave døde av kreft i 2008, 18 år gammel. 15 år senere er givergleden fra lokalbefolkningen på Andøya fortsatt stor.

minnefond kreft stave strandmo ny 1
Liss-Eva Strandmo og Geir Stave viser frem merket som ble solgt til inntekt for Fredrik Staves minnefond på åpen dag ved Andøya flystasjon i juni. Foto: Per-Christian Johansen

– Det samles inn penger av russen, næringsliv, skoleklasser, idrettslag, privatpersoner og ei årlig fotballturnering. Det er kjempeflott at Fredrik minnes på denne måten, sier Tordis Stave.

Denne gangen var det altså ansatte ved 333-skvadronen på den nylig nedlagte Orion-basen på Andøya som bidro. Der jobbet også pappa Geir i flere tiår, frem til han nylig ble pensjonist.

I forbindelse med åpen dag i slutten av juni ble det laget en «Final flight»-patch, et merke som symboliserte siste operative tokt for Orion-flyene. Merkene ble solgt i et antall av 1.000, som ga drøyt 260.000 kroner på konto.

Sammen med et ekstrabidrag fra skvadronskassa, endte det opp med symbolske 333.333 kroner. Dette er den største enkeltsummen som er gitt til kreftavdelinga fra Fredrik Staves minnefond så langt.

Terapi å hjelpe andre

– Vi er veldig glad og takknemlig for at ansatte ved flystasjonen tok initiativ og bidro med dette. Det er terapi for oss å gi penger til UNN som andre kreftsyke kan nyte godt av, sier Geir Stave.

Totalt har Fredrik Staves minnefond bidratt med drøyt 1,5 millioner kroner til kreftavdelinga ved UNN de siste 15 årene. Det er brukt til blant annet dekorering av vegger på stråleterapien og oppussing av kostkjøkkenet på kreft sengepost til glede for både pasienter, pårørende og ansatte.

Hovedhensikten er å spre glede i hverdagen til kreftsyke.

– Foreløpig har vi ikke tenkt på noe konkret tiltak for disse pengene. Men det skal vi se nærmere på, og avgjøre sammen med familien. Totalt er det drøyt 700.000 kroner disponibelt fra fondet for øyeblikket, sier Liss-Eva Strandmo.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.