Hjertestans på fødestue 3

Jeanett Godtlibsen (26) kjenner at babyen er på vei ut, og legger beina i bøylene for å presse. Så blir alt svart. Jeanett får hjertestans.

Fire måneder etter den dramatiske fødselen møtes foreldrene, jordmora og overlegen. Fra venstre Irene Strømsør, Lars Morten Samuelsen (med Ada), Jeanett Godtlibsen og Martin Grønberg. Foto: Jørn Resvoll
Det er sent på kvelden en lørdag i september 2018. Inne på fødestue 3 på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø går en helt vanlig fødsel mot slutten. 26 år gamle Jeanett Godtlibsen og samboeren Lars Morten Samuelsen (26) venter spent på å få se den lille jenta, som allerede har fått navnet Ada.

Jordmor Irene Strømsør er egentlig ferdig med vakta si, men Jeanett og Lars ønsker at hun skal bli til det hele er over.

– Der og da var det ingen indikasjoner på at dette ikke skulle bli en normal fødsel, sier den erfarne jordmora.

Jeanett er sliten. Det er lenge sida vannet gikk. Nå merker hun endelig at det trykker nedover. Hun løfter beina opp i beinholderne, og gjør seg klar til å presse.

– Det er det siste jeg husker. Etterpå er alt svart.

Ved siden av senga sitter samboer Lars og ser at kjæresten får kramper. Flere og flere leger og sykepleiere kommer stormende til. Lars blir ført ut på gangen.

Inne fra fødestua hører han at det ropes på hjertestarter. Jeanett puster ikke. Og hjertefrekvensen til Ada er lav.

Overlege Martin Grønberg skal snart gjøre noe han aldri har gjort før for å berge to liv.

Hør mer om den svært dramatiske fødselen i episode 2 av podkasten «Sykehuset».

Episode 1 av «Sykehuset» handla om 37 år gamle Marita, som kjemper mot MS på sin egen måte

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.