Kampen mot MS-monsteret

Marita var så syk av MS at hun ba mannen finne seg et nytt og bedre liv. Hun styrte mot et liv i rullestol, og var i ferd med å gi opp drømmen om å bli verdens beste mamma. Men så skjedde det noe som fikk henne til å ta opp kampen mot MS-monsteret.

Marita Stenhaug Johansen forteller om livet med MS i første episode av UNNs podkast "Sykehuset". Foto: Privat
I første episoden av UNNs egen podkast «Sykehuset» møter vi 37 år gamle Marita Stenhaug Johansen fra Ramfjord i Tromsø kommune. Ei aktiv og livsglad dame som hadde ett stort mål her i livet; å bli verdens beste mamma. Men mens hun var gravid merka hun at noe var veldig galt. Hun var konstant utslitt, og synet på det ene øyet ble stadig dårligere.

Etter fødselen skjønte hun for alvor at kroppen var i ferd med å gi opp, og til slutt fikk hun diagnosen hun hadde frykta. Marita hadde MS, multippel sklerose. En betennelsessykdom i sentralnervesystemet som gjør at signalene fra hjernen til ulike deler av kroppen kan slutte å fungere.

I løpet av kort tid ble Marita så dårlig at hun var i ferd med å gi opp alt, både mann, barn og livet selv. Hun fikk flere og flere hjelpemidler for å klare seg i hverdagen, men panikkangst og smerter prega livet hennes. Men én spesiell hendelse fikk Marita til å bestemme seg for å ta opp kampen mot det hun selv kaller MS-monsteret.

Podkasten «Sykehuset» kan du høre her, eller laste ned i en av podkast-appene på din mobiltelefon:

LES DE SISTE NYHETSSAKENE på Pingvinavisa her.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.