Populær sykehusklovn

Premieren for den nye sykehusklovnen på UNN skapte glede og latter i gangen, på venterom og på avdelinger i Breivika.

[su_bilde1]

UNN-teateret som nylig ble etablert inkluderer også bruk av klovn. Målet er å spre glede og munter stemningen i det som for mange kan være et slitsomt sykdomsbilde.

I dag var klovnen, i Klaus Løkholm Berglis skikkelse, i aksjon ved UNN Breivika. Og de positive reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Dette var kjempetrivelig og overraskende. Jeg har hørt om sykehusklovner andre steder tidligere, sa Ann Elin Bjørnå som ventet på oppsatt time etter en lang reise fra Kvalsund i Finnmark.

– Det var artig å snakke med ham, la hun til.

– Jeg ble helt «satt ut», sa en flirende pasient mens hun prøvde å gjøre opp for seg i informasjonsluka på poliklinikken for øre-nese-hals.

Også barneavdelinga og geriatrisk avdeling fikk besøk av den ferske sykehusklovnen. Og for Klaus Løkholm Bergli ble det noen timer med mange positive opplevelser.

– Det har vært overveldende respons. Alt fra de yngste på barneavdelinga til de eldre på geriatrisk avdeling. Mottakelsen har vært flott, sier sykehusklovnen som senere også skal i aksjon ved UNN både i Narvik og Harstad.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

[wysija_form id="1"]