Prisvinneren deler æren med medarbeiderne

- Denne prisen er til hele seksjonen og alle portørene ved UNN.

Sondre A. Figenschau Bogstrand ble tildelt Utdanningsprisen 2021 av UNN-direktør Anita Schumacher. Foto: Per-Christian Johansen
Det sier en overrasket vinner av Utdanningsprisen 2021, Sondre A. Figenschau Bogstrand. Onsdag morgen var han forberedt på å besvare spørsmål om lærlinger ved UNN i forbindelse direktørens halvårlige møte.

I stedet ble seksjonslederen for portørtjenesten – bokstavelig talt – «tatt på senga» selv.

– Ja, det kan du trygt si. Dette var overhodet ikke forventet, og prisen ville jeg aldri fått uten det store engasjementet medarbeiderne viser for jobben og yrket, sier Bogstrand.

Opptatt av faglig utvikling

I begrunnelsen for prisen trakk administrerende direktør Anita Schumacher fram følgende:

– Sondre brenner for faget, og har bidratt sterkt til å øke den faglige kompetansen for portørtjenesten ved UNN. Han har stått på for at ansatte ved portørsentralen skal få ta fagbrev, og vært pådriver for å tilby lærlingplass i faget, fremhevet Schumacher.

Bogstrand er selv blant fire ved portørsentralen som akkurat denne uken har vært oppe til fagprøven. Også den ble bestått onsdag, både for seksjonslederen og de tre andre. Fire øvrige portører skal opp til fagprøven senere denne måneden.

Sondre Bogstrand setter stor pris på alle sine medarbeidere. Nylig takket han av veteranene Bjørn Johannessen (til venstre) og Johannes Minde. Begge har jobbet ved portørsentralen i over 40 år. Foto: Per-Christian Johansen

LES OGSÅ: Portørveteraner takket av etter mer enn 80 års tjeneste ved UNN.

– For en dag, den vil jeg huske lenge, sier han, og deler samtidig ut mer ros til medarbeiderne.

– Det er viktig at vi er oppdatert i faget vårt. Hele seksjonen har vært gjennom store endringer de to siste årene, og jeg er glad for at alle har vært mottakelig for endringer. De er en utrolig bra gjeng, sier Sondre A. Figenschau Bogstrand.

Forskningsprisen

Årets forskningspris ble tildelt overlege og professor Jan Brox ved laboratoriemedisin UNN Tromsø. Bakgrunnen for tildelingen er hans langvarige innsats med å bygge opp et forskningsmiljø og miljøgiftlaboratorium ved UNN.

Forskningsresultater fra laboratoriet er publisert og har fått stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Brox var ikke til stede i forbindelse med utdelingen onsdag.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.