Prosjektleder for nye helsetjenester

Rita-Kristin Hansen har lang erfaring fra jobb i både psykiatrien og med ulike DIPS-prosjekter. Nå er hun ansatt som prosjektleder i Helsetjenesteutvikling ved E-helse og IKT-avdelinga i Kvalitets- og utviklingssenteret.

Rita-Kristin Hansen startet i sin nye jobb ved UNN 13. august. Foto: Per-Christian Johansen
44-åringen er opprinnelig fra Sørreisa, men har bodd store deler av sitt voksne liv i Tromsø.

– Jeg har jobbet rundt 20 år i UNN-systemet. 11 av disse som miljøterapeut i akuttpsykiatrien ved UNN Åsgård. Der ble jeg etter hvert superbruker i DIPS, og det ble inngangsporten til forvaltning av Elektronisk Pasientjournal (EPJ). Den siste tiden har jeg vært rådgiver i Regionalt forvaltningssenter for EPJ. Alle steder har vært fine arbeidsplasser med godt arbeidsmiljø og gode kolleger, sier Rita-Kristin.

Til sin nye jobb ble hun fristet av et nytt nasjonalt prosjekt som skal rulles ut som en pilot med utgangspunkt i UNN. Prosjektet er initiert av Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, etter prosjektbeskrivelse fra UNN.

– Det skal handle om innføring av videokonferanse i et samarbeid mellom barnevern i kommunene og spesialisthelsetjenesten. Fellesnevner for prosjektet er at videokonferanse skal bli et nytt verktøy, der pasient skal slippe å flytte seg fra distriktet og inn til et større sykehus for å prate med behandler, sier Hansen.

Verktøyet kan sammenliknes med et annet stort prosjekt i UNN-regi, eCAP og bruk av Skype i samtaler mellom Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) og pasienter tilknyttet dem.

Rita-Kristin ser frem til å lede det nye prosjektet, som foreløpig skal løpe ut 2019.

– Jeg har en del erfaring fra psykiatrien, og vet hvor mye det har å si for pasientene å få snakke med helsepersonell – og hvor vanskelig det kan være å komme i kontakt med dem. Så video vil kunne bli en kjempegevinst, både samfunnsmessig og for pasienter og pårørende, avslutter hun.

LES OM FLERE nyansettelser i UNN her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.