Rykker opp og bytter fagområde

Etter drøye fem år som seksjonsleder ved intensivavdelinga UNN Tromsø, tar Kine Eide Pedersen (37) steget videre og blir leder ved avdeling for fordøyelsessykdommer og nyremedisin i Medisinsk klinikk.

Kine Eide Pedersen er nye leder ved avdelinga som håndterer fordøyelses- og nyresykdommer. Foto: Per-Christian Johansen
Eide Pedersen, opprinnelig fra Sortland, kom til Tromsø for å utdanne seg som sykepleier i 2004. I januar 2008 ble hun ansatt ved UNN, på hjertemedisinsk avdeling.

Siden har hun blitt værende i Tromsø, og i 2013-14 videreutdannet hun seg som intensivsykepleier.

– Jeg har alltid trivdes ved UNN, og følt stolthet over å jobbe her – utfordringer til tross, sier Kine Eide Pedersen.

Lederambisjoner

37 år gammel har hun allerede flere års ledererfaring, og i 2018 tok hun master i strategisk ledelse og økonomi ved UiT, Norges arktiske universitet. Lederambisjonene legger hun ikke skjul på, og tar med seg sitt gode humør til jobben som avdelingsleder.

– Fordøyelses- og nyresykdommer blir et nytt fagområde for meg, men jeg gleder meg til å lære om alt de holder på med. Rollen som avdelingsleder vil nok innebære litt mer langsiktig og strategisk jobbing, der min oppgave blant annet blir å legge til rette for at fagfolkene kan gjøre jobben sin best mulig, sier Pedersen.

Hektisk

Allerede 1. mars er hun på plass, og får da ansvar for ansatte ved både sengepost, dialyse, poliklinikk og gastrolab. Det betyr en fortsatt hektisk hverdag, der jobb skal sjongleres med aktiviteter med mann og en datter på 2,5 år.

– Jeg trives med friluftsliv og uteaktiviteter, men har ikke tatt denne jobben for å få mer fritid. Det blir sikkert mer enn nok å sette seg inn i, spesielt den første tiden, avslutter Eide Pedersen.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.