Sjelden mann i rett stilling

Forskningskoordinator Andreas Lahelle (33) gleder seg til å finne ut mer om effekten av fysioterapi for pasienter med arvelige, sjeldne nevromuskulære sykdommer.

Andreas Lahelle er nyansatt forskningskoordinator ved Nevromuskulært kompetansesenter. Foto: Solveig Jacobsen
Andreas Lahelle tok doktorgrad i fysioterapi 11. november 2019. To dager etterpå begynte han i nyopprettet stilling som forskningskoordinator ved Nevromuskulært kompetansesenter (NMK) på UNN i Tromsø.

– Jeg er veldig glad for å være her og ha kontakt med klinikken og pasientene, samtidig som jeg driver med forskning. Dermed får jeg brukt både min kliniske kompetanse og forskningskompetansen. Det er nettopp denne kontakten som gjør at vi kan utvikle gode og relevante forskningssøknader, sier Lahelle.

Til NMK kommer pasienter med sjeldne, arvelige nevromuskulære sykdommer. Og som forsker er Lahelle selv en smule sjelden – det er nemlig mange fysioterapeuter som aldri vender tilbake til sykehuset etter fullført doktorgrad. Det er synd, synes Lahelle, som brenner for faget sitt og erfarer at det er spesielt viktig for denne pasientgruppa:

– Vi trenger å vite mer om effekten av fysioterapi for disse pasientene. Når vi møter dem, opplever vi at fysioterapien har stor verdi. Men dette bør vi absolutt forske på. Våre pasienter har sjeldne diagnoser, og møter ofte helsepersonell som ikke har kunnskap om tilstanden deres. De har mye behov for hjelp, og for mange er fysioterapien en svært viktig del av oppfølgingen, sier han.

Andreas Lahelle er Tromsø-gutt, og når han ikke er på NMK er han ofte å finne utendørs, fortrinnsvis med ski på beina.

– Jeg står på ski så ofte som mulig. Som så mange andre her i byen, ler han beskjedent.

LES FLERE nyansettelser ved UNN her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.