Skal spre musikalske toner ved UNN Narvik

Astrid Rydland Aasen (29) har sunget og spilt piano siden barneårene. Som voksen utdannet hun seg som fysioterapeut. Nå får hun kombinert pasientkontakt og musikk som ny kulturkonsulent ved UNN Narvik.

Astrid Rydland Aasen er ny kulturkonsulent ved UNN. Hun skal jobbe i en halvtidsstilling ved UNN Narvik. Foto: Privat
Mandag 14. januar er første arbeidsdag som ansatt ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Tobarnsmammaen ser frem til nye oppgaver, i en halvtidsstilling ved sykehuset i Narvik.

– Jeg håper og tror det blir givende. Samtidig er jeg spent på hva som venter meg. I utgangspunktet synes jeg kultur har en naturlig plass i et sykehus, der det oppholder seg mennesker som ofte står i vanskelige situasjoner, sier Astrid Rydland Aasen.

Hun kommer fra en musikerfamilie med eget familiekor, og er oppvokst nord for Bergen. I 2012 var hun i turnus som fysioterapeut i Bodø. I nord fant hun også sin mann, og flyttet året etter til Ballstad i Lofoten. Nå har familien, med barn på ett og tre år, satt kurs for Narvik.

Der ser Astrid frem til å jobbe i et stort miljø med mange ulike yrkesgrupper.

– Jeg liker å jobbe med mennesker, og har erfaring med pasientkontakt fra jobben som fysioterapeut. Nå blir jeg kulturkonsulent, og kanskje vil de ansatte ved UNN Narvik se at min rolle kan avlaste dem når tiden ikke strekker til i alle sammenhenger, avslutter 29-åringen, som vil inngå i avdelingen som inneholder kommunikasjon, kultur og frivillighet ved UNN.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.