Skal tilbake på pilgrimsferd

I sommer skadet Alv Johan Nathanielsen seg stygt på Melåaksla i Kvæfjord. Nå er han på beina igjen og er dypt takknemlig for både mottaket og rehabiliteringa på UNN Harstad.

Det var på en av mest krevende 10 på topp-turene at det gikk galt. Da han skulle krysse ei snøbru over ei elv gled han og falt bortimot tjue meter. Da røk blant annet lårhalsen, og Nathanielsen ble liggende hjelpeløs med beina i den kalde elva som rant forbi.

– Da jeg kom inn på sykehuset hadde jeg en kroppstemperatur helt nede i 32,4 grader. Dagen etter ble jeg operert og lå innlagt på kirurgen i et par uker før jeg ble overført til rehabiliteringa, forteller han.

Viktig med gruppetilbud

Nathanielsen har bare godord om behandlinga han fikk fra rehabiliteringsavdelinga på sykehuset, og det som kanskje sitter aller best igjen av alle inntrykkene er fellesskapet som oppstod mellom pasientene.

– Å søke sammen og spise sammen er en viktig del av oppholdet. Det er veldig vanskelig å komme i gang med treninga aleine, det er viktig med gruppetilbudet. Da får du opp humøret og kan flire litt. Det er viktig når du er i en sårbar fase.

30 mil igjen til Compostela

Etter at han ble utskrevet fra sykehuset har han fått opptrening med fysioterapeut gjennom NAV og kommunen. Jevnlig trening har resultert i at han nettopp har kvittet seg med den ene krykka, og han tror både god fysikk og en sterk vilje har vært viktig for fremgangen.

– Jeg har gått mye på tur det siste året, og vi er fem kompiser som har vært på blant annet Møysalen, Galdhøpiggen og Besseggen. Å være trent tror jeg har vært viktig for rehabiliteringa.

Men det er også viktig med god viljestyrke. Nathanielsen har gått til sammen 130 mil av pilgrimsferden til Santiago de Compostela sammen med en kamerat. De mangler bare 30 mil på å fullføre, og selv om de nå har vært nødt til å utsette turen så avlyser de ikke.

– Når du går en slik tur blir du mentalt trent i å sette deg delmål, det har vært veldig nyttig under rehabiliteringa. Jeg skal tilbake på pilgrimsferden, det er drivkrafta.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.