hyllest

Her blir Terje Berg hyllet og bejublet av kollegene som fremførte sang for anestesisykepleieren på avslutningsfesten onsdag denne uken. Foto: Per-Christian Johansen

Slik hylles anestesiens «MacGyver»

hyllest
Her blir Terje Berg hyllet og bejublet av kollegene som fremførte sang for anestesisykepleieren på avslutningsfesten onsdag denne uken. Foto: Per-Christian Johansen

Gjennom 40 år har Terje Berg bidratt til god stemning og et godt arbeidsmiljø på anestesi- og operasjonsavdelingen ved UNN. Ikke rart stemningen ble løftet i taket da kollegene takket for innsatsen.

B
Terje Berg ble nærmest målløs over hyllesten han mottok på avslutningsfesten onsdag. Her fremfører et knippe kolleger en selvskreven sang for Berg. Foto: Per-Christian Johansen
Terje Berg
Oppslutningen var stor fra mange avdelinger på hele UNN da Terje Berg skulle takkes av for 40 års innsats som anestesisykepleier. Hovedpersonen selv kunne ikke annet enn å gi "tommel opp". Foto: Per-Christian Johansen
Onsdag ble Bergs siste arbeidsuke markert med taler, sang, gaver, kaffe og kaker. Selv ventet han en liten markering på egen avdelingen. Derfor var overraskelsen stor da møterommet i kantina var fylt med over 100 UNN-ansatte.

– Det var jeg ikke forberedt på. Jeg er helt overveldet over alle gode ord. Og sanger som ble fremført. Rørende. Jeg har knapt sovet i natt, sa Berg et døgn senere.

Da gjensto en halvtime av den siste offisielle vakta på anestesi- og operasjonsavdelingen. Men, kollegaene er ikke kvitt han for godt.

– Jeg blir nok å dukke opp og bidra litt innimellom ved behov. Det er rart å skulle slutte helt etter 40 år, vet du. Men først skal jeg ha fire uker ferie på hytta på Nord-Kvaløya, sier friluftsentusiasten som blant annet har gått Norge på langs på ski.

Problemløseren

På avslutningsfesten ble han beskrevet med mange superlativer. Blid, hyggelig, imøtekommende, problemløser – og også bestemt. Han har i tillegg til jobben som anestesisykepleier bidratt med oppgaver som avdelingssykepleier, koordinator, AKAN-kontakt (rusmidler), brannvernkontakt, fagansvarlig, anbuds- og innkjøpskontakt, utstyrsansvarlig og Ø-hjelpskoordinator.

– Terje har fremstått som avdelingens svar på «MacGyver». Når andre har hatt problemer, har de tenkt: «Hva ville Terje gjort nå?». Han er også svært kunnskapsrik innen faget sitt, beskrev avdelingsleder Snorre Sollid.

Seksjonsleder Linda Solbakken, og flere andre talere, trakk frem evnen til å bidra til et godt arbeidsmiljø ved avdelingen:

– Terje har bidratt med mye godt humør og gitt oppmerksomhet til omgivelsene. Han er flink til å samarbeide og inkludere andre, og har spredd mye trygghet til pasientene, fortalte Solbakken.

Viktig å bli sett

– Det er utrolig viktig at alle blir sett og vies oppmerksomhet på jobben. Å føle seg sett, ønsket og anerkjent er av stor betydning og øker produksjonen. Det har jeg fått høre at jeg er flink å bidra til, så nå må jeg vel snart begynne å tro på det, sier UNN-veteranen og smiler godt.

– Hva har vært avgjørende for din egen del til 40 års innsats ved sykehuset?

– Jeg har opplevd veldig stor tillit og følt at lederne har stolt på meg. Da har jeg også kunnet fokusere på det jeg behersker ved jobben.

I sitt grønne arbeidsantrekk, på innsiden av slusa på operasjonsavdelingen, har han tatt imot tusenvis av pasienter med ulike sykdommer og skader. Han har følt liv og død nært på kroppen. Men Terje har ikke vært alene. Og takker også kollegene.

– Jeg har jobbet med svært mange dyktige personer. Jeg er av den gamle skole, og kan mye forskjellig. Forhåpentligvis blir noe av lærdommen ivaretatt videre, avslutter den (nesten) pensjonerte anestesisykepleieren.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.