Disse fem med tilhørighet til UNN Tromsø skal alle sykle til inntekt for kreftsyke barn de neste ukene. Fra venstre: Frank Daniel Fredriksen, Sylvi Johansen, Kjersti Grimsbo, Oddveig Rikardsen og Synne Garder Pedersen. Foto: Per-Christian Johansen

Smitteeffekt blant UNN-ansatte – hjelper kreftsyke barn

Disse fem med tilhørighet til UNN Tromsø skal alle sykle til inntekt for kreftsyke barn de neste ukene. Fra venstre: Frank Daniel Fredriksen, Sylvi Johansen, Kjersti Grimsbo, Oddveig Rikardsen og Synne Garder Pedersen. Foto: Per-Christian Johansen

I fjor var de to. Når Team Rynkeby Nord-Norge til helgen setter seg på sykkelsetene i retning Paris på nytt, er det med fem deltakere med UNN-tilknytning - og totalt ni Tromsø-syklister.

Oddveig Rikardsen og Synne Garder Pedersen deltok for første gang i det populære tiltaket til inntekt for Barnekreftforeningen i fjor. Da ble det samlet inn 7,4 millioner fra de norske deltakerne, og drøyt 80 millioner kroner i Norden totalt.

Oddveig Rikardsen (til venstre) og Synne Garder Pedersen under fjorårets tur med Team Rynkeby til Paris. Humøret var godt tross varierende værforhold nedover Europa. Foto: Privat
I år får de selskap av Sylvi Johansen, Kjersti Grimsbo og Frank Daniel Fredriksen. Og fra neste år blir det deltakelse med et eget lag fra det nordligste Norge, nylig døpt Team Rynkeby God Morgen Nord, da forhåpentligvis med enda flere UNN-medarbeidere «på to hjul».

– I år skal vi sykle en ny rute. Først er det prolog til Rikshospitalet I Oslo 29. juni hvor de norske lagene samles til et arrangement med Barnekreftforeningen, samt barn og foreldre som er innlagt. Deretter blir det båt til København. Der starter en ny prolog på Rikshospitalet København 30. juni, før vi skal sykle 1.327 kilometer fordelt på åtte dager til Paris, forklarer Synne Garder Pedersen og Oddveig Rikardsen, som er henholdsvis fysioterapeut og overlege ved UNN Tromsø.

LES MER om fjorårets debut og Team Rynkeby her.

Selskap av nye deltakere

De er glad for at flere med UNN-tilknytning har tatt utfordringen i år:

  • Sylvi Johansen (44) er bioingeniør ved fertilitetspoliklinikken ved Kvinneklinikken UNN Tromsø, og beskriver seg selv som en mosjonist på sykkelsetet.

– Jeg sykler til og fra jobb hele året og noen sykkelturer i løpet av sommeren, og fikk første gang høre om Team Rynkeby i fjor rett før de skulle sykle til Paris. Jeg har jobbet med barn som er rammet av kreft og tenkte at hvis jeg skulle være med på et veldedighetssykkellag så måtte det bli en sak hvor innsamlingen går til barn som er rammet av kreft. Det jeg synes gjør dette veldedighetssykkellaget spesielt bra, er at vi som deltar må betale alle utgiftene vi har selv. Dermed går alle midlene vi samler inn til Barnekreftforeningen. Så det var en fin måte å kombinere en hobby, som sykling er for meg, og i tillegg samle inn penger til en god sak, sier Sylvi Johansen.

  • Kjersti Grimsbo (51) jobber som operasjonssykepleier, innslusa operasjon UNN Tromsø

– For min del startet dette med parkeringsutfordring på UNN. Jeg valgte sykkel fremfor bil, og fant fort ut at det var vinn-vinn. Jeg har syklet Trondheim – Oslo i 2007 og 2016, samt andre ritt i Nord-Norge. Å ta del i Team Rynkeby gir meg en mulighet til å utgjøre en forskjell. I tillegg er det hyggelig å jobbe sammen med andre mot et felles mål; både hva innsamling av penger og sykling angår. Jeg tror det blir en fantastisk tur på to hjul nedover kontinentet og gleder meg til fellesskapet og samholdet, og ikke minst til å promotere saken utover landegrensene, sier Kjersti Grimsbo.

  • Frank Daniel Fredriksen (51) er administrasjonssjef i Helse Nord IKT HF, med arbeidssted i Breivika, Tromsø

– Jeg søkte deltakelse fordi det er svært meningsfylt og givende å kunne gi av seg selv og bruke sitt kontaktnett til å samle inn penger og skaffe oppmerksomhet rundt Barnekreftforeningen. I tillegg er det jo ei flott utfordring med tanke på å komme i form og bli en del av et herlig sosialt miljø. Vi har hatt obligatoriske spinningtimer to ganger i uka gjennom høst/vinter/vår sammen med Tromsø Cycleklubb. Nå ser jeg frem til selve turen, samholdet i laget og opplevelsen av å gjennomføre, sier Fredriksen.

Her er Team Rynkeby Nord-Norge oppstilt i forbindelse med turen til Paris i fjor. Foto: Privat

God lagfølelse

For alle blir den kommende turen en fin opplevelse og erfaring sammen.

– Fjorårets deltakelse ga selvfølgelig mersmak. Vi visste ikke hva vi skulle forvente, men ble overveldet av lagfølelse, god stemning og sterkt samhold. En gruppe helt forskjellige mennesker, men med samme hjertesak som hjelper hverandre frem mot målet. I år vet vi som deltok i fjor mer hva vi går til – og vi er enige om at vi gleder oss enda mer i år, sier Synne Garder Pedersen.

Som en del av Team Rynkeby Nord-Norge har de siden i september i fjor jobbet med å skaffe inntekter som uavkortet går til Barnekreftforeningen. Arbeidet består i å finne sponsorer til saken gjennom bedrifter og det private næringslivet.

– Mange av disse sponsorene har vi på sykkeldraktene og på teamtøyet, men det er viktig å presisere at alle midler går direkte til saken. Vi som sykler betaler for deltakelsen selv. Vi samler også inn penger til saken gjennom salg av gull-pin, armbånd, lodd og ballonger. I år har vi hatt vårt første skoleløp i Tromsø til inntekt for forskning på barnekreft. Barnekreftforeningen i Troms og Finnmark er en viktig samarbeidspartner, forklarer UNN-deltakerne.

Søker deltakere til nytt lag

Til neste år stiller de altså et eget lag. Allerede er rekrutteringen av flere (nye) syklister og medhjelpere startet, da også rettet mot flere UNN-ansatte.

– Målet er å bli et lag med rundt 40 syklister og 10 personer i service. De som ønsker å være med, må gjerne ta kontakt allerede nå, avslutter Garder Pedersen og Oddveig Rikardsen.

Interessert i å delta på det nye laget? Les mer og se kontaktinfo her. 

Her kan du se årets løype som Team Rynkeby Nord-Norge skal sykle i år. 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.