Spa-fødsel i Harstad

Fredag 6. februar var en merkedag i Harstad. Da kom det aller første barnet til verden i vann. Nummer to kom bare tolv dager etterpå.

Fødeavdelinga i Tromsø var først ute i 2012, mens Narvik hoppet i det i fjor. Dermed kan alle fødeavdelingene i UNN nå tilby fødsel i vann til friske kvinner med normale svangerskap.

– Dette har vært etterspurt fra gravide i årevis, men vi har ikke hatt fasiliteter til å oppfylle ønsket deres. Jordmødrene har også hatt lyst til å tilby det lenge. Varmt vann gir en fantastisk smertelindring og gjør at kroppen slapper godt av og produserer mindre adrenalin under fødselen.

Fornøyde fødende

Det forteller vikarierende seksjonsleder på føden i Harstad, Maria Renée Normann. Nå er endelig badekaret på avdelinga klart til bruk. To av jordmødrene på avdelinga har også vært på hospitering i andre fødeavdelinger for å trene på prosedyrene, slik at det hele skal være trygt og godt for de fødende.

De to som allerede har satt ”vannbårne” Harstadværinger til live har tatt vel imot det nye tilbudet.

– De har vært veldig fornøyde og kjempeglade for å få lov til å føde i vann. Det har vært en positiv opplevelse for alle de involverte, konstaterer seksjonslederen fornøyd.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.