Hege Andersen, leder for Kontinuerlig forbedring ved UNN, følger med i bakgrunnen når studentene diskuterer en aktuell UNN-case i forbindelse med "Lederjakten 2020". Studentene på bildet er Erik Andre Daleng Natås (til venstre) og Martin Dønland. Med ryggen til sitter Amanda Therese Jørgensen. Foto: Per-Christian Johansen

Starten på fremtidig leder­rekruttering

Hege Andersen, leder for Kontinuerlig forbedring ved UNN, følger med i bakgrunnen når studentene diskuterer en aktuell UNN-case i forbindelse med "Lederjakten 2020". Studentene på bildet er Erik Andre Daleng Natås (til venstre) og Martin Dønland. Med ryggen til sitter Amanda Therese Jørgensen. Foto: Per-Christian Johansen

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) posisjonerer seg for å fremstå mer synlig og attraktiv for fremtidige lederkandidater. Startskuddet gikk i forbindelse med «Lederjakten» i regi av Start UiT.

Amanda Therese Jørgensen (til venstre) og Marte Raknerud Hoel var blant deltakerne på "Lederjakten 2020". Foto: Per-Christian Johansen
Studentorganisasjonen ved UiT, Norges arktiske universitet, jobber for å fremme innovasjon, entreprenørskap og nyskapning blant egne studenter. Ett av tiltakene er konseptet «Lederjakten», som i år ble arrangert for syvende gang.

Og for første gang var UNN blant aktørene som bidro til å kåre vinneren blant totalt 40 forhåpningsfulle lederspirer. Blant deltakerne var det tre studenter fra medisinutdanningen på UiT.

– For UNN er dette en arena som vil gi oss kjennskap til studenter med lederambisjoner på et tidlig tidspunkt. Vi får også mulighet til å gjøre UNN kjent for studentene, og synliggjøre mulighetene som finnes i vår organisasjon, sier Hege Andersen, leder for Kontinuerlig forbedring ved UNN.

Digital UNN-oppgave

Hun representerte sykehuset sammen med rådgiver Mai-Liss Larsen ved Personal- og organisasjonssenteret. Sammen var de ansvarlig for en av dem fem oppgavene som de 40 studentene skulle jobbe med i forbindelse med «Lederjakten».

I grupper på fire fikk deltakerne én time hver til å lage en gjennomføringsplan for følgende oppdrag i en UNN-avdeling: 50 prosent av kontroller skal være såkalte e-konsultasjoner (Skype) innen 1. januar 2021. Engasjerte studenter diskuterte «casen» og lagde en tidslinje for forankring, informasjon, utvikling og implementering, samt vurderte behovet for en risikoanalyse.

Mai-Liss Larsen (til venstre) og Hege Andersen representerte UNN i forbindelse med "Lederjakten 2020". Foto: Per-Christian Johansen

Avslutningsvis ble de utfordret av UNN-mentorene innholdet i gjennomføringsplanen.

– Det var en utfordrende, men dagsaktuell case. E-konsultasjoner er noe vi tror vil komme mer og mer i fremtiden. Det er lettvint, spesielt til innledende samtaler og oppfølging i etterkant av behandling, oppsummerte kvartetten Erik Andre Daleng Natås (jusstudent 3. året), Marte Raknerud Hoel (pågående master i samfunnssikkerhet), Amanda Therese Jørgensen (ledelse – nettbasert) og Martin Dønland (informatikk, 1. året).

– Sikkerheten med e-konsultasjoner kan være litt utfordrende, så det må selvfølgelig vurderes ekstra grundig. Eksempelvis bør behandler og pasient sitte i omgivelser hvor informasjon ikke kan fanges opp av andre, legger de til.

Ungdommelig tankegang

Mai-Liss Larsen var godt fornøyd med gjennomføringen og de erfaringene UNN fikk ved å delta på «Lederjakten».

Marte Raknerud Hoel skisserte opp en handlingsplan for UNN-casen om digitale konsultasjoner for sin gruppe med studenter under "Lederjakten 2020". Foto: Per-Christian Johansen

– Jeg lot meg imponere av de vurderingene som studentene gjorde, og det var spesielt interessant å se hvordan de tenkte rundt bruk av teknologi i helsevesenet, sier Larsen.

Målet med konseptet «Lederjakten» i regi av Start UiT er å skape kunnskap og interesse for ledelse hos studentene, som kan representere alle fakultetene ved UiT. Arrangementet foregikk over to dager, der målet var å skape læring og engasjement for ledelse. Deltakerne fikk mulighet til å utforske egne lederegenskaper, samarbeide i team og fikk tilbakemeldinger og veiledning fra erfarne fagpersoner og ledere fra ulike bedrifter.

Rune Sundset, avdelingsleder ved PET-senteret ved UNN, bidro med foredrag om ledelse på dag 1 av «Lederjakten».

– Dette er også en fin mulighet for UNN til å utvikle samarbeidet med UiT, avslutter Hege Andersen.

Vinneren av «Lederjakten 2020» ble Mathias Starheim, student ved fiskeri og havbruk på UiT. Se bilder og les mer her (ekstern lenke til Start UiT på Facebook).

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.