Stolt over nyoppussa røntgenlab

Lab 1 på røntgenavdelinga på UNN i Breivika gjør 21.000 røntgenundersøkelser hvert eneste år. Det blir i snitt mer enn 57 undersøkelser av skjelettet til pasientene våre hvert eneste døgn, for de har to radiografer på vakt og har åpent absolutt hele året.

Den nye røntgenlaben ved UNN i Breivika er flott for både ansatte og pasienter. Fra venstre Monica Rognli (seksjonsradiograf), Geir Ingebrigtsen (kvalitetsrådgiver), Silje Mathisen (fagradiograf), og Oddvar Berntsen (radiograf). Foto: Jan Fredrik Frantzen
Nå har lab’en, som åpna da sykehuset var nytt i 1991, blitt bygget ut og har fått ei skikkelig ansiktsløfting og nytt røntgenapparat med ny programvare. Det gir dem mye bedre oppløsning på røntgenbildene, noe som igjen letter arbeidet for legene som skal bestemme videre behandling ut fra røntgenbildene.

– Det er blitt en helt annen verden. Det er lettere for oss radiografer å gjøre jobben, vi tar bildene raskere, alt er mer brukervennlig, og pasientflyten går mye raskere, forteller Oddvar Berntsen som har vært radiograf på UNN i 24 år.

Seksjonsradiograf Monica Rognli har vært avdelingas «byggeleder» fra de tok ned den gamle lab’en i november i fjor, og 19. januar var de ferdige slik at det nye røntgenapparatet kunne installeres. Rognli skryter av samarbeidspartnerne på sykehuset.

– Vi har hatt et godt samarbeid med teknisk avdeling. Snekkerne og elektrikerne jobba natt og dag i en periode, de har stått på for oss.

Vi gratulerer med nyoppussa lab og nytt utstyr!

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.