BUP Furumoen

Her er deler av gjengen som bemanner BUP Narvik og har flyttet inn i nye lokaler på Furumoen. Fra venstre: Lena Kristensen (sosionom), Sigrid Langseth Nilsen (spesialpedagog), Tove Henriksen Abrahamsen (sekretær), Maria Bostad Dahl (seksjonsleder), Siri Lillefuhr (spesialpedagog), Tina Aanes (forløpskoordinator), Christina Henriksen (sosionom). Foto: Per-Christian Johansen

Stolte over den nye arbeidsplassen 

BUP Furumoen
Les mer
Her er deler av gjengen som bemanner BUP Narvik og har flyttet inn i nye lokaler på Furumoen. Fra venstre: Lena Kristensen (sosionom), Sigrid Langseth Nilsen (spesialpedagog), Tove Henriksen Abrahamsen (sekretær), Maria Bostad Dahl (seksjonsleder), Siri Lillefuhr (spesialpedagog), Tina Aanes (forløpskoordinator), Christina Henriksen (sosionom). Foto: Per-Christian Johansen

Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) er første kliniske enhet som har flyttet inn ved UNN Narvik på Furumoen. – Det er blitt kjempeflott, fastslår gjengen som behandler drøyt 100 barn og unge hver uke.

Sist uke brukte de til flytting. Et fåtall pasienter var også innom de nye lokalene. Fra i dag, mandag 14. oktober, er det full drift ved poliklinikken på Furumoen.  

– Vi er jo stolte over å få flytte inn i det nyeste, og sannsynligvis flotteste sykehuset i hele Norge, sier seksjonsleder Maria Bostad Dahl. 

maria bostad dahl BUP
Les mer
Seksjonsleder Maria Bostad Dahl foran inngangen til BUP Narvik på Furumoen, som holder til innenfor sykehusapoteket i 1. etasje. Foto: Per-Christian Johansen

Stor endring 

Hun jobber også blant de 10 aktive behandlerne som daglig gir hjelp til barn og unge fra Narvik-området. I tillegg består BUP Narvik av to sekretærer og nesten en hel legeressurs (psykiater), fordelt på to ulike leger. 

Nå kan gjengen endelig legge bak seg en tilværelse i nedslitte lokaler i Søsterveien, like ved det gamle universitetssykehuset i Narvik sentrum. 

– Vi har jo vært i et gammelt, nedslitt bygg som heller ikke er blitt renovert de siste årene grunnet byggingen av det nye sykehuset. Det var dårlig luftkvalitet, og ikke spesielt hyggelige omgivelser for pasientene å komme til, sier Bostad Dahl. 

Selv om arealet har krympet litt på Furumoen vil tilværelsen på Furumoen bli langt hyggeligere, både for pasienter og ansatte.  BUP er lokalisert i 1. etasje, inn til høyre forbi Sykehusapoteket i vestibylen. 

Seksjonen fremstår med en varm atmosfære, med rolige grønne farger og tilpasset interiør. 

– Deilig  

– Det er blitt kjempefint og er ei stor forandring for vår del. Det er deilig å være på plass, bekrefter forløpskoordinator og sekretær Tina Aanes, som har jobbet ved BUP Narvik i seks år. 

Sammen med kollega Tove Abrahamsen er hun det første ansiktet som pasienter og pårørende møter når de kommer til enheten på Furumoen. De tar også imot daglige henvendelser og sender ut innkallinger til pasientene. 

BUP Furumoen (1 av 1)
Les mer
Forløpskoordinator Tina Aanes (nærmest) og sekretær Tove Abrahamsen har funnet seg til rette i nye lokaler på Furumoen. Foto: Per-Christian Johansen

– Selve flytteprosessen har vært profesjonelt tilrettelagt, og det tok ikke lang tid å etablere oss her, sier Maria Bostad Dahl. 

Nå kan medarbeiderne også kjenne på følelsen av å være en del av et komplett sykehus, og ta del i et større sosialt miljø blant totalt rundt 600 medarbeidere ved UNN Narvik.  

– Her kan vi møte andre ansatte i kaférområdet, som er lettere tilgjengelig enn tidligere. Vi kommer også nærmere fagmiljøet ved voksenpsykiatrisk poliklinikk, som skal holde til i etasjen over oss.  I noen sammenhenger er noen fra vår pasientgruppe også innlagt ved somatiske sengeposter, for eksempel i forbindelse med selvmordsforsøk, sier seksjonslederen.  

 Akuttilbud 

I tillegg til å behandle barn og unge for blant annet ADHD, angst, depresjon, spiseforstyrrelser og psykose, har BUP Narvik en akuttberedskap på hverdager mellom 08 og 15. 

Utover dette tidsrommet er denne beredskapen tillagt de kommunale legevaktene. 

– Vi har i snitt to-tre akuttilfeller i måneden der vi blir kontaktet direkte om alvorlige hendelser. Henvendelsene kan komme fra pasienten selv, foreldre, en skole, fastlegen eller trenere i idretten blant andre, avslutter Maria Bostad Dahl.  

LES OGSÅ: Tilrettelagt adkomst for myke trafikanter og kollektivtransport.

LES FLERE SAKER om UNN Narvik, Furumoen her!

 

Nyhetsbrev

Få tilsendt nyhetsbrev for Pingvinavisa første dag i hver måned.