Studiekolleger gjenforent i nord

De tok fag sammen på farmasistudiet i Tromsø for syv år siden, men møttes igjen som legemiddelrådgivere ved RELIS tidligere i år.

Iren Yeeling Wu og Bodil Fadnes er gjenforent i Tromsø, og jobber med legemiddelrådgiving ved RELIS Nord-Norge. Foto: Per-Christan Johansen
Ingen av dem er nordfra, men har nå endt opp ved UNN Tromsø av samme grunn som mange andre: Flott natur eller kjærligheten.

Bodil Fadnes (44) er opprinnelig fra Voss, mens Iren Yeeling Wu (30) er oppvokst i Oslo.

– Jeg kom til Tromsø første gang i 2000, og som på Vestlandet er naturen her flott. Jeg studerte molekylær biologi og avla i 2009 en doktorgrad ved Institutt for medisinsk biologi. Deretter jobbet jeg som postdoktor ved UiT, og ble etter hvert ferdig med en master i farmasi i 2014. Siden har jeg jobbet ved tre apotek i Tromsø, før jeg startet ved RELIS Nord-Norge i april, sier Bodil Fadnes, som benytter mye av fritiden til turer i fjellet både sommer og vinter.

Pandemi og kjærlighet

Iren Yeeling Wu startet i januar. Hun var ferdig med sin doktorgrad i legemiddelteknologi i 2019. Deretter gikk turen sørover til hovedstaden, der hun jobbet med produksjon av medisinske gasser. Men da koronapandemien meldte sin ankomst, ble reisingen nordover til kjæresten for komplisert.

Derfor ble det jobb som legemiddelrådgiver ved RELIS Nord-Norge.

– For det meste handler jobben om å besvare henvendelser om bruk av legemidler og å gi beslutningsstøtte for behandlingen i både spesialist- og primærhelsetjenesten. I tillegg holder vi en del kurs, foredrag og kunnskapsbaserte oppdateringsvisitter (KUPP) om legemidler. Koronakrisen belyser også hvor viktig bivirkningsmeldinger fra helsepersonell er, og de fleste meldingene på covid-19-vaksinene blir saksbehandlet av RELIS i samarbeid med Folkehelseinstituttet og Statens legemiddelverk, sier Wu, som på fritiden bruker mye tid til matlaging og med et godt glass vin til måltidet.

– Vi trives godt ved RELIS Nord-Norge, legger begge to til.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.