Sykehuskoret på sangvandring

Universitetssykehuset i Tromsø har siden 1996 hatt sitt eget kor, Arctic Voices. Jevnlig går det på sangvandring ut til pasientene.

Video: Sigurd Kvamme og Oddny Johnsen

Her avsluttes sangvandringen til Arctic Voices med en liten “pop-up”-konsert i foajeen til Pingvinhotellet UNN Tromsø. Foto: Oddny J. Johnsen

– Koret er for ansatte, innsatte og pasienter, kommer det kjapt og med glimt i øyet fra Guttorm Lindquist som har dirigert koret helt siden oppstarten.

I praksis betyr det at alle kan bli medlem, og at alle kan høre på. Formålet med den vesle korbevegelsen ved sykehuset er både det å la sangglade møtes på fritiden, og by på sanger som ikke har vært fremført i Tromsø før.

Vil overraske

– Ambisjonen vår på konserter er å alltid servere minst en sang publikum som aldri har hørt før, sier dirigenten. I tillegg har de også mange kjente musikkstykker på repertoaret. Målet er å by på spenstig og spennende kormusikk.

Koret har i flere år deltatt på ulike internasjonale sangkonkurranser, og har kommet hjem med både gull, sølv og bronse i kofferten. Arctic Voices øver med andre ord ikke bare for humørets skyld, men har hele tiden som mål å overgå seg selv.

Koret øver en gang i uka på Fyrhuset på Åsgård, og holder en rekke store og små konserter alene eller sammen med andre. Et par ganger i året reiser de bort på hele øvingshelger. Koret tar inn nye medlemmer fortløpende, og ønsker seg først og fremst flere tenorer og basser.

Smykker høytideligheter

– Vi synger også ofte på offisielle oppdrag for UNN, sier Lindquist. For eksempel på konferanser, i styremøter, eller ved utdeling av fortjenestemedaljer.

Konserter før jul:

Her kan du høre Arctic Voices de neste ukene:

Søndag 4. november kl. 19.00: Kroken kirke (Allehelgensdag)

29. november kl. 18.00: Sangevent, Karmelittklosteret

16. desember kl. 20.00: Julekonsert, Ishavskatedralen

21. desember kl. 20.00: Julekonsert, Kroken kirke

Han forteller at initiativet til å starte kor ved sykehuset i Tromsø opprinnelig kom fra Margaret Fevang da hun var avdelingssykepleier på kreftavdelingen. Daværende direktør Knut Schrøder godkjente initiativet, og bestillinga var grei:

– Koret måtte levere kvalitet!

Foruten Lindquist, er det fortsatt to-tre av medlemmene i koret som har vært med helt siden oppstarten. Koret het lenge kun “RiTø-koret”.

På sangvandringen i oktober var Arctic Voices innom tre sengeposter ved UNN i Breivika, og avsluttet kvelden inne på Pingvinhotellet hvor de opptrådte i foajeen. Etter dette  kjørte de en ordinær sangøvelse. Det er nemlig alltid nye konserter å forberede seg til.

Konserter før jul:

Her kan du høre Arctic Voices de neste ukene:

Søndag 4. november kl. 19.00: Kroken kirke (Allehelgensdag)

29. november kl. 18.00: Sangevent, Karmelittklosteret

16. desember kl. 20.00: Julekonsert, Ishavskatedralen

21. desember kl. 20.00: Julekonsert, Kroken kirke

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.