Takker av etter nesten fire tiår
Etter nesten fire tiår ved UNN Harstad henger nå Kjell og Ann-Eva Engkrog fra seg id-kortene og gir seg.
Kjell er kanskje den som flest kjenner til, for han har vært både høyt og lavt på sykehuset. Fra han gikk gjennom ytterdøra i 1981, da sykehuset bare var fire år gammelt, har han vært innom de fleste avdelingene bortsett fra føden og medisinsk avdeling.
Han begynte på øre-nese-hals, fortsatte som avdelingssykepleier på kirurgen fra 1983 til årtusenskiftet, jobbet på poliklinikkene til 2004, og ledet lærings- og mestringssenteret i fire år fram til 2009. Etter det har han jobbet tett med ambulanseavdelinga og Akuttmedisinsk klinikk, der beredskapsarbeid har stått i høysetet.
Det har vært ei mangesidig reise for Kjell. Ikke gir han seg helt riktig ennå, for han jobber enda med planlegging og gjennomføring av Nasjonal helseøvelse 2018, som pågår i sammenheng med NATO-øvelsen Trident Juncture i Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland og Hedmark i oktober og november.
Klippen
– Jeg husker godt da data ble innført på slutten av 80-tallet. Vi fikk det først på poliklinikkene. Vi var livredde for å gjøre feil, og en legene som var gått hjem hadde glemt å slå av maskinen sin. Han ringte og ba oss slå den av for ham, men det var så vidt vi turte det, smiler hun.
Etter det har IKT-utviklinga på mange områder gått i ekspressfart.
– Jeg er sjeleglad for at anatomien ikke utvikler seg like raskt som teknologien, skyter Kjell inn.
LES OGSÅ: Ragnar og «klompan» forlater UNN etter 47 år
Knapphet på tid
De har begge vært med på store omveltninger i sykehusverdenen. Da Kjell startet på kirurgen i 1983 hadde de 80 senger på avdelinga. Etter hvert gikk antallet behandlinger opp, mens antallet senger og liggedøgn gikk ned. Det har sin pris, forteller Kjell.
– Når alt skal regnes i vinning og tap mister du noe. Du mister tid til pasientene. Tidsknappheten har nok vært den største utfordringen i løpet av årene.
Under avslutningsmarkeringa fikk Kjell Engkrog medaljen for lang og tro tjeneste. Den fikk har for sitt langvarige arbeid for sykehuset, for beredskapsarbeidet, og for sitt engasjement for internasjonalt hjelpearbeid. Totalt 14 oppdrag har han gjort, siden det første oppdraget i Sudan i 1996.
– Jeg har ikke vært involvert i hjelpearbeid i Australia, men ellers har jeg vært verden rundt, fleiper han.
For to år siden fikk Helga Jentoft samme medalje da hun ble takket av
Nyhetsbrev
Få tilsendt nyhetsbrev for Pingvinavisa første dag i hver måned.