Tar 45.000 blodprøver i året

Byggeprosessene sendte prøvetakingen ut i midlertidige lokaler. Flyttingen gikk like smertefritt som de rundt 1.000 blodprøvene de ansatte tar hver uke.

Bjørn-Are Ernstsen.
Bjørn-Are Ernstsen trives i nye lokaler, og mener kølappordningen har bidratt til effektiv drift ved prøvetakingen. Foto: Per-Christian Johansen
Mandag denne uken ble midlertidig bygg A00 tatt i bruk av de ansatte ved prøvetakingen. Du finner dem til høyre forbi vestibylen når du ankommer inn hovedinngangen. Bioingeniørene og helsesekretærene står klare til å ta imot i snitt 200 pasienter pr. dag, på totalt syv prøvetakingsrom.

– Det er størst trykk fra mandag til onsdag, og på det meste har vi hatt opp mot 280 pasienter innom daglig, sier Bjørn-Are Ernstsen, seksjonsleder for laboratoriemedisin.

Kort ventetid

Mange av pasientene som kommer til UNN må ta blodprøver i forbindelse med undersøkelse eller behandling. Tross stor pågang, har bioingeniørene og helsesekretærene ved prøvetakingen etablert et effektivt og godt drop-in-system for pasientene. Det har blant annet en kølappordning bidratt til.

– Registreringene våre viser en gjennomsnittlig ventetid på 10 minutter. I enkelte tilfeller kan det selvfølgelig ta litt lenger tid, men vi jobber generelt med å få til en mest mulig effektiv drift, sier Ernstsen.

 – Og det høye tempoet er trygt for pasientene?

 – Ja, vi er vant til å jobbe med gode prosedyrer. De aller fleste som kommer hit er registrert med elektronisk henvisning. Dermed søker vi dem raskt opp og kan se hvilke prøver vi skal ta. Deretter overleveres prøvene til laboratoriet for analyser, forklarer Ernstsen.

Fine lokaler

Sammen med de øvrige bioingeniørene er han komfortabel med de nye, midlertidige lokalene.

– Flyttingen ble effektivt gjennomført som planlagt, og vi har fått store prøvetakingsrom og lyst og fint venterom for pasientene. Her skal vi klare oss i den pågående byggeperioden, sier seksjonslederen.

HER KAN DU LESE flere saker på pingvinavisa.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.