revy

De ansatte ved UNN Harstad gir alt i rollene sine når de skal presentere en ny revy. Her noen eksempler med fra venstre Tone Johansen Glefjell, Rita Vang og Eirik Bech i hovedrollene. Foto: Per-Christian Johansen

Humor som bidrag til positivt arbeidsmiljø

revy
De ansatte ved UNN Harstad gir alt i rollene sine når de skal presentere en ny revy. Her noen eksempler med fra venstre Tone Johansen Glefjell, Rita Vang og Eirik Bech i hovedrollene. Foto: Per-Christian Johansen

Revygjengen ved UNN Harstad legger ingen ting i mellom når de med skråblikk på hverdagen skal beskrive blant annet interne forhold ved UNN.

Vigdis Hansen (til venstre) og Grethe Sareussen øver på hvordan de som "mor og datter" skal forholde seg til et sykehusopphold. Foto: Per-Christian Johansen
De siste ukene er det terpet og øvd på karakterer og revynumre som skal spilles fra scenen på Kulturhuset i Harstad førstkommende lørdag. Forestillingen fra de ansatte ved UNN er nærmest utsolgt, og direktør Tor Ingebrigtsen har meldt sin ankomst.

Da vil han blant annet få med seg et interessant nummer om seg selv knyttet til «foretaksmodellen».

– Vi har øvd mye og godt den siste tiden. Faktisk startet planleggingen allerede før jul. Nå nærmer vi oss klare, og ser frem til forestillingen, sier Rita Vang som er en av ildsjelene i revyen.

Varierende innhold

De drøyt 20 deltakerne i revygjengen i Harstad, inkludert musikere, ser frem til en artig lørdagskveld i Kulturhuset. Å legge vekk jobbstresset, og by på seg selv i andre sammenhenger, fremstår som befriende.

– Vi har 16 aktuelle nummer som vi har jobbet med å sette sammen og presentere best mulig. Det er både monologer, sang og dans. Det har vært en krevende periode med mye øving, men vi har det sosialt og får utrolig mye moro tilbake, legger Rita Vang til.

Hun fremhever også miljøfaktoren med revyen:

– Det er positivt for både oss som deltar og for de mange ansatte som kommer for å se forestillingen. Det er et godt tiltak som bidrar til å utvikle et godt arbeidsmiljø. Og det kommer pasientene til gode, fastslår Vang.

revy
Instruktør Jon-Tore Fossland gir tilbakemeldinger og instrukser under øving i forkant av årets revy fra de ansatte ved UNN Harstad. Fossland er en av få som selv ikke jobber ved sykehuset. Foto: Per-Christian Johansen

Etablert revy

Revyen ved sykehuset i Harstad ble etablert på slutten av 1990-tallet. Siden har de stått på scenen annet hvert år. Når teppet går opp lørdag kveld, er det også med innslag fra aktuelle saker i dagliglivet i og rundt Harstad.

– Vi er stort sett et fast gjeng som er med. Men vi har med en og annen nykommer, og prøver å rekruttere inn flere. Det er noen ansatte vi gjerne skulle sett på scenen, røper Rita Vang.

Det er Jon-Tore Fossland som er hovedinstruktør for revyen. Han er blant de få i gjengen som ikke er ansatt ved UNN Harstad. Fossland jobber til daglig ved Heggen videregående skole, og har også annen revybakgrunn.

– En dyktig og engasjert instruktør som kjenner oss godt. Det bidrar til trygghet blant oss andre, slutter Rita Vang før siste innspurt med øvinger denne uka.

Fortsatt ikke kjøpt billett til «UNNskyld, men her e vi igjen»? Sjekk muligheten her.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.