Til lederjobb i ny klinikk

Linda Margareth Flått startet sist høst som enhetsleder ved medisinsk poliklinikk og gastrolab. Totalt har hun fått personalansvar for 17 ansatte. Samtidig er hun godt i gang med masterstudier ved Nord Universitet i Bodø.

Linda M Flatt 1
Linda M. Flått (45) er ny enhetsleder på Medisinsk poliklinikk og gastrolab. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress
Linda er opprinnelig fra Skjervøy. Hun beskriver seg selv som en ganske gjennomsnittlig 45-åring med stor lidenskap for naturen i nord. I tillegg elsker hun å strikke og har for tiden strikkekurven full av halvferdige strikkeprosjekter.

Hun bor på Kvaløya sammen med ektemann og tre døtre på syv, 10 og 16 år. Pluss «koronahunden» Peder, en aktiv kar, som har vært flink til å tilpasse seg livet i det Linda beskriver som en noe hektisk familie.

Fra intensiven

Linda har jobbet ved UNN siden 2002. Hun ble intensivsykepleier i 2008, og det er fra intensivavdelingen hun nå kommer til stillingen som enhetsleder ved Medisinsk poliklinikk og gastrolab.

‒ Jeg kommer til en godt drevet poliklinikk med høyt faglig nivå og mange hyggelige kolleger, det inspirerer. Min rolle er å være samlende og fortsatt bidra til gode prosesser i avdelingen. Jeg har tro på at godt samarbeid må til for å oppnå gode resultater.

‒ Det har vært mye nytt å sette seg inn i, både i rollen som leder, men også i fagfeltet fordøyelse og nyre. Et fagfelt jeg gleder meg til å lære, bli en del av, og få muligheten til å videreutvikle, sier Linda.

Som ved siden av den nye lederjobben nå er halvveis i en master i helsevitenskap, med fordypning i folkehelse.

‒ Folkehelse er et spennende fagfelt. Det er veldig fremtidsrettet og har gitt meg viktig kunnskap om perspektivene i helse. Rett og slett betydning av god helse og livskvalitet, og det samfunnsansvaret en bærekraftig helsetjeneste har.

Tar ekstravakter

‒ Årsaken til at jeg ville prøve noe nytt karrieremessig, er sammensatt. Det begynte vel egentlig med den masteren jeg er i gang med, mener hun.

Hun erkjenner at hun får små stikk av dårlig samvittighet fordi hun har forlatt en intensivavdeling som trenger intensivsykepleiere. Hun trivdes veldig godt, og avdelingen mangler folk. Men lysten på nye utfordringer ble for sterk.

‒ Jeg trives når det er hektisk og når jeg står i mange prosesser. Jeg følte god faglig kontroll og mestring i intensivfaget, og ville ha nye utfordringer. Men jeg tar fortsatt en og annen ekstravakt på intensiven, røper hun. Både for å opprettholde kontakt med det hun beskriver som en flott gjeng, men også for å holde intensivsykepleier kompetansen ved like.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.