– Tilbake her jeg hører hjemme

Etter fire år som leder i Den norske jordmorforening er Kirsten Jørgensen (59) tilbake som seksjonsleder for føde/gyn i Harstad.

Kirsten Jørgensen er glad for å være tilbake på sykehuset i Harstad. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Hun kom til sykehuset i Harstad som jordmor allerede i 1985, og har vært leder i flere perioder tidligere. Fra 2012 til 2014 var hun seksjonsleder på føde/gyn, men så forsvant hun sørover for å lede jordmorforeninga.

– Det har vært fire spennende år, der jeg har lært mye. Jeg har vært med å sette jordmortjenesten på dagsorden, og har blant annet hatt flere møter med helseministeren. Jeg tror det er nyttig for alle å løfte blikket av og til, og jeg kommer tilbake til Harstad nå med mye erfaring og mange kontakter, sier Jørgensen.

At hun skulle tilbake til nord var alltid planen, og hun takket derfor nei til å stille til gjenvalg som leder for jordmorforeninga. Selv om hun opprinnelig kommer fra Stavanger, føler hun seg hjemme i Harstad. 15. oktober var hun på plass igjen som seksjonsleder ved føde/gyn. Hun ser fram til å lede seksjonen, og håper også på så mye nærkontakt med pasienter som mulig.

– Dette er et fantastisk sted å jobbe, med utrolig mange dyktige medarbeidere og et skikkelig team-miljø. Det er alltids en del å sette seg inn i når man har vært borte såpass lenge, ikke minst datateknisk, men det tror jeg skal gå fint. Det er godt å være tilbake i Harstad. Her har jeg født mine barn, så her føler jeg meg hjemme.

I vår Nytt om navn-spalte kan du lese om andre nyansettelser ved UNN

 

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.